Πικραμμένος Novartis: Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση -Δεν θα κάνω καμία ποινική δίωξη

Την ανακούφισή του μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, λέγοντας ότι δεν θα προβεί σε ποινικές διώξεις. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, περιέγραψε τους λόγους που αισθάνεται ανακουφισμένος για την εξέλιξη στην υπόθεση Novartis: «Πρώτον, γιατί έτσι θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί

υποκινητές της υπόθεσης. Μέχρι χθες οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, άλλοι όμως σχεδίασαν και υποκίνησαν τα πράγματα. Δεύτερον, το αίτημα μπορεί να απορριφθεί, ωστόσο υπήρχαν στοιχεία ότι οι μάρτυρες είχαν λάβει χρήματα από το αμερικανικό Δημόσιο. Περιμένω λοιπόν τις περαιτέρω εξελίξεις».

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να προβεί σε ποινικές διώξεις, ο κ. Πικραμμένος απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι ως πρώην δικαστικός λειτουργός δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι το πιο αποτελεσματικό. «Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι οι μάρτυρες να νιώσουν ηθική, πολιτική και κάθε είδους πίεση να μιλήσουν για την πραγματική ιστορία. Πρόκειται για ένα γεγονός που καθόρισε την πολιτική της τελευταίας χρονικής περιόδου», είπε. Καταλήγοντας ο κ. Πικραμμένος υποστήριξε ότι με την απόφαση της Εισαγγελέως δεν υπονομεύεται ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς «ήταν ψευδομάρτυρες και όχι αληθινοί μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, επομένως δεν είναι δυνατόν να προστατεύσουμε μια ίντριγκα και δολοπλοκία». Όπως πρόσθεσε, πρέπει να διατηρηθεί ο θεσμός, ο οποίος αποτέλεσε και ευρωπαϊκή οδηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πικραμμένος Novartis, Αισθάνομαι, -Δεν,pikrammenos Novartis, aisthanomai, -den