Γ. Κατρούγκαλος : Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις- επανυπολογισμός των επικουρικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Κόκκινη γραμμή» οι ομαδικές απολύσεις

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος , σε εμφάνισή του στην ΕΡΤ υποστήριξε πως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί η περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ενώ ήταν κάθετος στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων δηλώνοντας πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.Επιπρόσθετα τόνισε πως η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές θέτει ζητήματα όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με επιθετικό και όχι αμυντικό τρόπο.

Αναφορικά με το ΔΝΤ και και τις θέσεις τους για τα εργασιακά και την οικονομία, ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως οι ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΝΤ δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, ενώ γνωστοποίησε πως στις 15 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στην Αθήνα διεθνές συνέδριο για τα εργασιακά με την συμμετοχή ευρωπαϊκών συνδικάτων όπως και Ευρωπαίων υπουργών που διαφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις

Στο ζήτημα των συντάξεων υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει περικοπή σε καμία κύρια σύνταξη όπως και σε συντάξεις που βρίσκονται κάτω από το όριο των 1.300 ευρώ. Ενώ για τις συντάξεις που βρίσκονται πάνω από αυτό το όριο, δήλωσε πως δεν θα πληγεί η κύρια σύνταξη αλλά θα επανυπολογιστεί η επικουρική σε συνάφεια με τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Σε ότι αφορά στις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις του Δημοσίου επεσήμανε πως υπολογίζεται, πως αυτές μεσοσταθμικά κυμαίνονται στο 8%-10% για το 20% των συνταξιούχων. Ανάλογη δήλωσε πως θα είναι και η μείωση στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

Το άρθρο Γ. Κατρούγκαλος : Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις- επανυπολογισμός των επικουρικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα