Για «σχέση συντροφικότητας» με τον Τσίπρα μιλάει η Ζωή, για «θεσμική δυσαρμονία» κάνει λόγο το Μαξίμου

Δυο ολόκληρες ώρες κράτησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με πληροφορίες και από τις δυο πλευρές να κάνουν λόγο για «μια συνάντηση σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».

Η συνάντηση ήρθε μια μόλις ημέρα μετά την καταψήφιση για 3η συνεχή φορά της κυβερνητικής γραμμής από την ΠτΒ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

και μετά τα «πύρινα λόγια» της για «κατάλυση της Δημοκρατίας» και «συνταγματική εκτροπή», ενώ έγινε ύστερα από αίτημα της πρόεδρου της Βουλής.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευρά κοινοβουλίου αλλά και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζει στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

Υποστήριξε ότι με τον πρωθυπουργό τη συνδέει «σχέση συντροφικότητας, αλλά και η κοινή διάθεση, δέσμευση, για να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, καθώς και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι θα επιθυμούσαν να διαρρηγνύεται».

Χαρακτήρισε «δαμόκλειο σπάθη το ελληνικό χρέος», ενώ εξέθεσε στον κ. Τσίπρα εκείνα που κατά την άποψή της «αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους».

Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων λαού και σε τέτοιες στιγμές, όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις και έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα ακόμα και εάν έχουν διαφορετικές απόψεις να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις».

Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στην πρόεδρο της Βουλής τον «προβληματισμό» του για τη «θεσμική δυσαρμονία» που προκαλείται από την κατά τα άλλα «σεβαστή επιλογή» της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφία που την στηρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα