Η Γαλλία τίμησε τους ανθρώπους που σταμάτησαν τον ισλαμιστή στο τρένο Thalys

Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στους τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τον Βρετανό πολίτη, οι οποίοι σταμάτησαν τον ένοπλο ισλαμιστή που ήθελε να με το καλάσνικοφ που κρατούσε να αιματοκυλίσει το τρένο Thalys στο δρομολόγιο προς το Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή.

Σήμερα το πρωί ο κ. Ολάντ δέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον Ελληνοαμερικό Άλεκ Σκαρλάτος, τους Αμερικανούς Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ, καθώς και τον 62χρονο Βρετανό Κρις Νόρμαν,

στους οποίους και απένειμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής για την ηρωική τους πράξη να σταματήσουν τον 26χρονο Μαροκινό Αγιούμπ ελ Χαζάνι τη στιγμή που είχε αρχίσει να πυροβολεί στο τρένο.

Όσον αφορά τον Μαροκινό, βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας, ενώ όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ισχυρίζεται ότι σκοπός του ήταν να κάνει ληστεία στο τρένο και όχι τρομοκρατική επίθεση και αυτό επειδή πεινούσε. Ο Χαζάνι ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές για τις σχέσεις του με ακραία ισλαμιστικά στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα