Ηλ. Κασιδιάρης: «Φιλοδοξούμε να είμαστε ηγεσία στο άμεσο μέλλον»

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ζαχάρη

Την επιθυμία του κόμματός του να αναλάβει τα ηνία του κράτους εξέφρασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αττική freepress» ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως τη « μόνη δυναμική εθνική αντιπολίτευση», ενώ δήλωσε ότι για να επέλθει κάθαρση στον πολιτικό χώρο «πρέπει να ανοίξουν πάρα πολλές νέες πτέρυγες σε πάρα πολλές φυλακές της χώρας». Παράλληλα, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν επιχειρεί να υποκαταστήσει το κράτος, παρά μόνο να συνδράμει Έλληνες πολίτες στα πλαίσια του νόμου, ενώ κάλεσε όσους κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για συγκρότηση ομάδων κρούσεων κατά λαθρομεταναστών να προσέλθουν με στοιχεία στη δικαιοσύνη.

Η Χρυσή Αυγή, βάσει και συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως αποκτά μια δυναμική ανόδου, η οποία εν πολλοίς της προσδίδει και τον χαρακτήρα ενός κόμματος εξουσίας ή τουλάχιστον ισότιμου διαπραγματευτή, όσον αφορά στη διαμόρφωση του πολιτικού μέλλοντος της χώρας. Υπ’ αυτή την έννοια, θα θέλαμε τις θέσεις σας για την εξωτερική πολιτική-εθνική άμυνα της χώρας και τον γενικότερο προσανατολισμό, που νομίζετε ότι πρέπει αυτή να λάβει.

«Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ότι πρέπει να θωρακιστεί η εθνική άμυνα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το ότι οποιαδήποτε περικοπή στην εθνική μας άμυνα είναι εθνικό έγκλημα, είναι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής. Από εκεί  και πέρα μιλάμε για άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που περικλείονται σε αυτή αποδεδειγμένα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος στην ελληνική ΑΟΖ. Για να γίνει αυτό το βήμα πρέπει να έχουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι πρότινος, πριν το Μνημόνιο, είχαμε μία από τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορίες, με εξαιρετικά καταρτισμένους πιλότους. Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε η Χρυσή Αυγή σήμερα (σ.σ. 26/9), το οποίο περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμά μας, είναι η αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού. Δηλαδή, πρέπει να γίνει μια στροφή ενεργειακή και αμυντική προς τη Ρωσία. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια συμφωνία ενεργειακή και μια συμμαχία αμυντική και από εκεί και πέρα να επεκτείνουμε τη συμμαχία αυτή και σε άλλα πεδία».

Το μεταναστευτικό το εντάσσετε και στο πλαίσιο της εθνικής άμυνας ή μόνο στην οικονομική πολιτική της χώρας;

«Εμείς λέμε ότι για να λυθεί το μεταναστευτικό πρέπει να κλείσουν τα σύνορα για τους παρανόμους. Και για το ζήτημα αυτό πρέπει να επιληφθεί ο Ελληνικός Στρατός. Δουλειά του Στρατού είναι να φυλάει τα σύνορα, δεν είναι δουλειά μόνο της Αστυνομίας και των Συνοριοφυλάκων. Αν ο Στρατός μπει στο παιχνίδι αυτό, θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Αυτή είναι η θέση μας. Και ασφαλώς το ζήτημα άπτεται της εθνικής μας άμυνας, διότι δεχ

Keywords
Τυχαία Θέματα