Καλές (;) οι αγορές αλλά έχουμε και ανεργία (άποψη)

του Στράτου Ιωακείμ (ioakim@attikipress.gr)

Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές. Το ίδιο έκανε και το Πακιστάν, που πραγματοποίησε την πρώτη του διεθνή ομολογιακή έκδοση μετά από επτά χρόνια. Και η προσπάθειά του στέφθηκε από επιτυχία, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Συγκεκριμένα, το Πακιστάν πούλησε ομόλογα ύψους 2 δισ. δολαρίων, με τα δύο τρίτα της έκδοσης να αγοράζονται από Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων. Το Πακιστάν δέχθηκε προσφορές

7 δισ. δολαρίων, ενώ η ύψους 500 εκατ. δολαρίων έκδοση της Σρι Λάνκα υπερκαλύφθηκε πάνω από 8 φορές, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Μπαγκλαντές και το Μπουτάν αναμένεται να βγουν επίσης στις αγορές φέτος, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια.

Στις διεθνείς αγορές λοιπόν υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι εμφανές.

Διάφοροι αναλυτές προσπάθησαν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, να μας εξηγήσουν τα υπέρ και τα κατά της εξόδου στις αγορές που επιχείρησε η Ελλάδα.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως για τις αγορές, το καθετώς του αγγλικού Δικαίου εξασφαλίζει σίγουρη επένδυση και απόδοση, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση σε κρατικά ομόλογα.

Αναμένουμε λοιπόν, την επόμενη ημέρα. Μείζον θέμα παραμένει για την ελληνική οικονομία η ανεργία. Μείζον θέμα παραμένει η επιστροφή στην ανάπτυξη. Μείζον θέμα παραμένει η εργασιακή απορρύθμιση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια.

Κατά πολλούς, η έξοδος στις αγορές αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός με ένα success story 2. Πολύ σύντομα θα το μάθουμε. Και θα το μάθουμε προτού πάμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε...

Keywords
Τυχαία Θέματα