Κατάληψη ΟΚΑΝΑ, μέρα 31η

Δεν ικανοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, μετά τη συνάντησή τους με το γενικό γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των συζητήσεων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την Πέμπτη, 18 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη συρρίκνωση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών, παράλληλα με την απαξίωση του οργανισμού προς όφελος των ιδιωτών.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιάννης Κακλαμάνης ανέφερε πως το υπουργείο δεσμεύθηκε να διαθέσει 4,5 εκατομμύρια

ευρώ, από τα τουλάχιστον οχτώ εκατομμύρια που ζητούν οι εργαζόμενοι για να λειτουργήσουν οι μονάδες στο επίπεδο του 2012.

«Ζητούμε την έγγραφη δέσμευση του υπουργείου σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ, γιατί έχουμε «χορτάσει» από υποσχέσεις που δεν γίνονται ποτέ» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο πρόεδρος επισήμανε πως η κινητή μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που παλιότερα δούλευε επί 24ωρη βάση, βρίσκεται ουσιαστικά σε αχρηστία, η εταιρεία που είχε προμηθεύσει το μηχάνημα ιολογικού ελέγχου (για AIDS, ηπατίτιδα κλπ), το πήρε πίσω, γιατί ο οργανισμός δεν το πλήρωσε, η φύλαξη και η καθαριότητα υπολειτουργούν και τα αναλώσιμα παραμένουν είδος πολυτελείας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ συνεχίζουν την κατάληψη και τις κινητοποιήσεις τους και θα πραγματοποιήσουν, αύριο το πρωί (19/04), συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας αύξηση του προϋπολογισμού για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα