Λουκέτα και πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα πρόστιμα και τα λουκέτα για όσους επιμένουν να μην κόβουν αποδείξεις, αποτελούν το επόμενο βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής .

Εστιασμένοι έλεγχοι, διασύνδεση ταμειακών με το Taxis

Το Υπουργείο Οικονομικών στην απόπειρα να ελέγξει την φοροδιαφυγή ετοιμάζει ένα σχεδιασμό που θα δρομολογηθεί σε τέσσερις πυλώνες :

– Κατατίθεται άμεσα διάταξη για την επαναφορά των προστίμων για την μη έκδοση αποδείξεων

-Θα

επιβάλλεται λουκέτο 30 ημερών σε όσες επιχειρήσεις συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά να μην κόβουν αποδείξεις.

-Προωθείται η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis

-Σχεδιάζεται σύστημα επιβολής φόρων που θα στηρίζεται στην συγκριτική ανάλυση του τζίρου, ώστε να αξιολογείται η «αυξομείωση» του τζίρου μιας επιχείρησης ανάλογα με το να αναμένει η όχι πιθανό έλεγχο της εφορίας.

Με αυτούς τους τρόπους το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, θα προσπαθήσουν να φέρουν στην επιφάνεια την κρυμμένη φορολογική ύλη που χάνεται, εντός ενός καθεστώτος φοροαπόκρυψης που επικρατεί κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς.

Στην ουσία το Υπουργείο Οικονομικών, γνωρίζει πως η φορολογική εικόνα που λαμβάνει δεν είναι η αληθινή καθώς μεγάλο κομμάτι του τζίρου των επιχειρήσεων δεν εμφανίζεται καθώς δεν κόβονται οι αποδείξεις που στην πραγματικότητα αναλογούν, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα φορολογικά έσοδα.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, είναι να ανακτήσει έστω μέρος αυτών των εσόδων.

Το άρθρο Λουκέτα και πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα