Νεκροί – τραυματίες Τέμπη: Νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ να δίνει διευκρινίσεις μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων που έχουν δηλωθεί στην αστυνομία. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ εξήγησε: «Ο αριθμός των νεκρών είναι 57. Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος να προσθέτουν τον αριθμό όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους. Όσοι έχουν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς»,

μιλώντας στην επίσημη ενημέρωση για την εθνική τραγωδία.

Όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί με τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ να έχει ενημερώσει 11 οικογένειες ενώ η «επώδυνη διαδικασία» συνεχίζεται. Όσον αφορά τον αριθμό των τραυματιών η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι συνολικά για νοσηλεία παραμένουν 38 από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου με τους 31 να είναι σε απλές κλίνες και τους επτά σε ΜΕΘ. Στην ίδια ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εξήγησε για την επιχείρηση που διεξάγεται από την υπηρεσία του στο σημείο της τραγωδίας ότι «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση στις λαμαρίνες και το έδαφος. Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων και η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα βοηθήσουν στη βιολογική ταυτοποίηση. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας».

Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος της τραγωδίας

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα, η οποία ταξίδευε με το τρένο με τον σύζυγό της, ο οποίος σώθηκε από τύχη, καθώς τη στιγμή της σύγκρουσης είχε σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα. Το ζευγάρι είχε αφήσει τον 2 ετών γιο του στην Κατερίνη και είχε κατέβει στην Αθήνα για το τριήμερο. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα. Μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα, ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την τύχη της.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν το δυστύχημα

Το Mega έφερε στο φως φωτογραφία που τράβηξε επιβάτης του τρένου περίπου μία ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση. Ο 25χρονος επιβάτης κατέβηκε στη Λάρισα -τον τόπο καταγωγής του- μία στάση πριν σημειωθεί η σύγκρουση των δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Στη φωτογραφία φαίνεται το βαγόνι, το οποίο έχει περίπου 60 θέσεις, να είναι γεμάτο με επιβάτες, ενώ η πλειονότητα αυτών είναι νεαρά άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το βαγόνι νούμερο 3 είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς πριν το εστιατόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκροί –, Τέμπη, Πυροσβεστικής,nekroi –, tebi, pyrosvestikis