Ο καταζητούμενος ηγέτης της ακροδεξιάς, Ντμίτρο Γιάρος υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας

Την υποψηφιότητά του για τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου, ανακοίνωσε και επίσημα ο ηγέτης της ακροδεξιάς, Ντμίτρο Γιάρος, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης που του έχει «εμπιστευτεί» τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας. Εξάλλου ήταν ο ίδιος ο Γιάρος ένας εκ των πολιτικών «παραγόντων» που συνέβαλαν στην πτώση του προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έλευση αυτής της νέα

κυβέρνησης.

Όπως πάντως υποστηρίζει πλέον ο Γιάρος «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε έλλειψη επαγγελματισμού, οι κυβερνητικοί διορισμοί προκαλούν όλο και μεγαλύτερη κατάπληξη και υπάρχει μια βαθμιαία απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Διαμαρτύρεται επίσης επειδή η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πώς τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και υποστηρίζει πως του προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως «οι εγκληματίες οι οποίοι σκότωσαν τους ήρωες μας» δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εξαλείψει τη διαφθορά, πάνω απ΄ όλα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στο δικαστικό σώμα. Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να μεταρρυθμίζει το σύστημα. Μόνο οι πράξεις, όχι τα λόγια, θα κάνουν την Ουκρανία ένα κράτος όπου ο κόσμος θα θέλει να ζήσει, όπου τους αυτονομιστές θα τους πετάμε έξω από κάθε πόλη».

Ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα, μιας οργάνωσης που φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα παραστρατιωτικής ομάδας καταζητείται από τις αρχές της Ρωσίας οι οποίες τον κατηγορούν για υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Από την πλευρά του δηλώνει ότι το Κόμμα των Περιφερειών του Γιανουκόβιτς και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας πρέπει να τεθούν εκτός νόμου.

Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο έχει επίσης πει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία. Πιθανοί υποψήφιοι θεωρούνται επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρο Ποροσένκο και η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα