«Όλοι οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν από την Ειδομένη άμεσα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, δηλώνοντας πως οι πρόσφυγες θα φύγουν όλοι από την Ειδομένη μέσα στις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο κ. Γιώργος Κυρίτσης στο STAR,«Όπως είχαμε πει με την ολοκλήρωση των έξι στεγασμένων χώρων θα ξεκινήσουμε την μετακίνηση του κόσμου από την Ειδομένη στους χώρους αυτούς».

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε την ανάγκη της άμεσης

μεταφοράς τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύκολες για τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει εκεί, «Δεν μιλάμε για κάποια επιχείρηση σκούπα, μιλάμε για την ανάγκη να φύγει ο κόσμος από εκεί. Μέσα σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας 8.000 άτομα θα μετακινηθούν από την Ειδομένη».

Οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, θα είναι το κίνητρο ώστε να μετακινηθούν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό,«Αυτή τη στιγμή στους στεγασμένους χώρους έχουμε τουλάχιστον 6.500 θέσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει χώρος και για τους υπόλοιπους 1.500»

Δείτε το βίντεο του STAR:

Το άρθρο «Όλοι οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν από την Ειδομένη άμεσα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα