Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της Proton Bank

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η ανακρίτρια που έρευνα την υπόθεση της Proton Bank μετά την φυγή και του γιου του ήδη καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργου Κυριακίδη.
Η δικαστική λειτουργός που ασχολείται με την υπόθεση έκρινε πως τα νέα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ήδη στην υπόθεση είναι ύποπτα φυγής και μετά από από αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση

της αστυνομίας, συνελήφθησαν:

- Ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο οποίος κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ρογκόπουλος εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Ήδη, πάντως, το 50% του γηπέδου - της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί ύστερα από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.

-Ο Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

- Η Αθανασία Τόλη, σύζυγος του κ. Καραμούζη. Φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτόν τον λόγο.

- Οι Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής. Εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία και έλαβαν επίσης δάνεια ως εκπρόσωποι εταιρειών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του Περικλή Λίβα, συζύγου της νομικής συμβούλου του επιχειρηματία Ελένης Σκούρα, η οποία ήδη καταζητείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα