Πώς να φορτίσω σωστά το κινητό: Τι μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία
Γιατί η μπαταρία του κινητού σου χειροτερεύει με το χρόνο; Όταν ήταν καινούργια, η μπαταρία σου σου έφτανε για να σερφάρεις όλη μέρα στο internet και πλέον δεν διαρκεί ούτε μέχρι το μεσημέρι! Συνήθως, για αυτό ευθύνεται ο τρόπος που χρησιμοποιείς το κινητό σου: οι εφαρμογές που έχεις εγκατεστημένες, όλα τα άχρηστα πράγματα που αποθηκεύεις, οι ρυθμίσεις που έχεις βάλει και οι ειδοποιήσεις που δεν σταματάνε να έρχονται. Όλα αυτά απαιτούν ενέργεια και εξαντλούν την μπαταρία σου. Για αυτό πρέπει να μάθεις πώς να φορτίζεις σωστά την μπαταρία σου, ώστε να παραμείνει αποδοτική για
Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους είναι πως η απόδοση μίας μπαταρίας λιθίου μειώνεται πιο γρήγορα άμα αφήνουμε τις συσκευές μας να φορτίζουν με τις ώρες. Η αλήθεια είναι πως όλα τα σύγχρονα gadget διαθέτουν ενσωματωμένες προστασίες για την μπαταρία που μένει πολλές ώρες στη φόρτιση. Έτσι, όταν η μπαταρία φτάσει στο 100% η φόρτιση σταματά και ο φορτιστής παρέχει ελάχιστο ρεύμα ίσα ίσα για να μένει πάντα στο 100% η συσκευή σου μέχρι να το βγάλεις από την πρίζα. Θεωρητικά υπάρχει μία μεγαλύτερη φθορά στη μπαταρία αλλά η διαφορά είναι μηδαμινή. Αν φυσικά μπορείς να το αποφύγεις τότε ακόμα καλύτερα, απλά η συνεχόμενη φόρτιση για πολλές ώρες δεν θα «σκοτώσει» τη μπαταρία όπως πολλοί πιστεύουν.
Τι μπορεί να χαλάει την μπαταρία σουΌποτε μπορείς, είναι καλό να χρησιμοποιείς τον φορτιστή που είχε μαζί του το κινητό σου, για να είσαι σίγουρη ότι έχει τις σωστές προδιαγραφές. Ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείς ένας φορτιστή που να ξέρεις ότι ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του κινητού σου. Φτηνές εναλλακτικές λύσεις από πλανόδιους ή αναξιόπιστα καταστήματα είναι καλό να τις αποφεύγεις, γιατί μπορούν να βλάψουν το κινητό σου ή ακόμα και να πάρουν φωτιά.
Ο χρυσός κανόνας είναι πάντα να διατηρείς τη μπαταρία σου ανάμεσα στο 30% και στο 90%. Φόρτισέ την μόλις πέσει κάτω από 50%, αλλά μην την αφήνεις να γεμίζει στο 100%. Όταν αφήνεις μια μπαταρία ιόντων λιθίου να φορτίζει σχεδόν στο 100%, μειώνεις το χρόνο ζωή της. Επίσης, είναι εξίσου κακό να αφήνεις την μπαταρία σου να εξαντλείται κάτω από το 20%. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν πρέπει να δουλεύουν στα όρια. Καλύτερα, να θυμάσαι ότι το όριο του 20% είναι μια ρεζέρβα για τις απαιτητικές ημέρες. Έτσι, όποτε βλέπεις την μπαταρία σου να πλησιάζει αυτό το όριο, σημαίνει ότι πρέπει να την φορτίσεις, πριν αρχίσει το κινητό να βγάζει προειδοποίηση για χαμηλό επίπεδο μπαταρίας.
Η θερμοκρασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της μπαταρίας σου. Μην αφήνεις την μπαταρία σου ούτε να ζεσταθεί πολύ, αλλά ούτε και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες – ειδικά όταν φορτίζει. Αν ένα κινητό ζεσταθεί πολύ, μπορεί να βλάψει την μπαταρία. Η φόρτιση του κινητού από ένα power bank, στην παραλία κάτω από τον ήλιο, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο κινητό σου. Προσπάθησε να φορτίσεις το κινητό σου στη σκιά, σε ένα δροσερό σημείο. Το ίδιο συμβαίνει και με το κρύο. Αν γυρίσεις από μια μεγάλη βόλτα έξω στο κρύο, καλύτερα να αφήσεις το κινητό σου να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις να φορτίσει.
Κράτα “ζωντανή” την μπαταρία σουΠροσπάθησε να χρησιμοποιείς πιο συχνά την επιλογή power save, η οποία μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, άρα και τον κύκλο φορτίσεων του κινητού σου. Ενεργοποίησε το Dark Mode σε κινητό και εφαρμογές, αφού το κινητό σου σβήνει τα pixels που δείχνουν μαύρο, με αποτέλεσμα να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ή μείωσε την φωτεινότητα της οθόνης σου. Απενεργοποίησε τις αυτόματες ενημερώσεις στις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς συχνά και σβήσε το κινητό σου τη νύχτα ή ενεργοποίησε το Airplane mode. Πάψε να χρησιμοποιείς φτηνά ακουστικά και φορτιστές.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κρήτη: Τραγικός επίλογος για την εξαφάνιση της οικιακής βοηθού
- Δεν υπάρχει: Ο θείος Λεωνίδας αποκάλυψε ποιος ήταν στο VAR στο Ιαπωνία-Ισπανία!
- Μουντιάλ 2022: Ο Καβάνι έριξε μπουνιά και κατεδάφισε το σύστημα VAR - Δείτε βίντεο
- Ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στην Ουρουγουάη
- Οι δύο νέοι ηγέτες του Παναθηναϊκού – Ο Ολυμπιακός τον… στέλνει στην «8αδα»
- Covid-19: Σημάδια ότι μπορεί να έχει βλάψει το συκώτι σας
- Παιδιά με αναπνευστικές λοιμώξεις γεμίζουν τα νοσοκομεία - 4 ιοί «σαρώνουν» την Ευρώπη
- Μουντιάλ 2022: Φινάλε στους ομίλους – Τα ζευγάρια των «16»
- Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2023 ο Σταμάτης Κριμιζής
- Απορρίπτει το Κρεμλίνο τους όρους του Μπάιντεν – Το σχέδιο 10 ημερών που είχε ετοιμάσει η Μόσχα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
![Πώς,pos](https://images32.inewsgr.com/4739/47395734/pos-na-fortiso-sosta-to-kinito-ti-borei-na-katastrepsei-tin-bataria-160.jpg)
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Πώς να φορτίσω σωστά το κινητό: Τι μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία
- Καβάνι VAR: Μπουνιά και… κάτω όλα – Βίντεο
- Γκελαούζος ντόπινγκ: Θετικός σε έλεγχο ο μαραθωνοδρόμος
- Πατέρας Αντώνιος – Kιβωτός: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες, δεν κρύβομαι»
- Καταπλακώθηκε από δέντρο – Χαλκιδική: Νεκρός 49χρονος
- Μουντιάλ Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2 – 1: Ανατροπή στο τελευταίο λεπτό
- Καταπλακώθηκε από δέντρο: Συναγερμός στη Χαλκιδική
- Μουντιάλ Γκάνα – Ουρουγουάη 0 – 2: Θλιβερή νίκη για τη «Σελέστε»
- Μαρία Κάλλας – σπίτι Πατησίων: Το ιστορικό κτίριο «ξαναζωντανεύει»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σάββατο
- Κρήτη: τροχαίο με 6 αυτοκίνητα στην εθνική Χανίων
- Ένας «πιγκουίνος» στην Κυπαρισσία: Ποιο είναι το πτηνό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Egypt Media Forum: Διεθνής δημοσιογραφική συνάντηση στην Αίγυπτο
- «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση» το σχόλιο του Λευκού Οίκου για συνομιλία Μπάιντεν - Πούτιν
- Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί να προκαλείται από τη…βαρύτητα
- Φλώρινα: Συναγερμός στην αστυνομία για την εξαφάνιση ηλικιωμένου – Το αυτοκίνητό του βρέθηκε εγκαταλειμμένο
- Γερμανία: Δε θα υποχωρήσουμε στο θέμα της Ουκρανίας μόνο και μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης, λέει ο υπουργός Οικονομίας
- Γερμανία: Απειλούν ζευγάρι επειδή άναψε τα 60.000 λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου στολισμού του σπιτιού