Πώς να καθαρίσω τις περσίδες: Εύκολες και οικονομικές λύσεις

Οι περσίδες αποτελούν σημείο του σπιτιού που συχνά παρακάμπτουμε στη γενική καθαριότητα. Παρόλα αυτά είναι από τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε πιο συχνά στην καθημερινότητά μας, αφού είναι απαραίτητες για να ρυθμίσουμε το φως στο δωμάτιο ή το γραφείο. Τόσο το σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί όσο και η συχνή χρήση έχουν ως αποτέλεσμα να είναι πολύ σκονισμένες και ξεθωριασμένες.

Πώς πρέπει να τις καθαρίσουμε σωστά και χωρίς να τις καταστρέψουμε; Αυτή η διαδικασία μπορεί ναι γίνει παιχνιδάκι με αυτά

τα πανέξυπνα tips που ακολουθούν. Πριν όμως προχωρήσουμε στη διαδικασία καθαρισμού πρέπει να έχουμε υπόψιν, ότι για να καθαριστούν εντελώς θα ήταν πολύ χρήσιμο να τις αφαιρέσουμε από το παράθυρο. Παρόλα αυτά, τα παρακάτω αφορούν και τους πιο… τεμπέλιδες!

Ψεκασμός και βούρτσα

Για να διευκολύνετε την οριζόντια πλύση , αρκεί μόνο να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό χνουδωτό πινέλο. Με μια βούρτσα, αφαιρέστε τα στρώματα βρωμιάς από τα πλαστικά ελάσματα και ταυτόχρονα σε μικρή απόσταση από τις περσίδες ψεκάστε τον αέρα από τον ψεκαστήρα. Αυτό είναι απαραίτητο, έτσι ώστε η σκόνη, που σαρώνεται από τις σχάρες και πετάγεται στον αέρα, πέφτει με μικρές σταγόνες νερού στο πάτωμα και δεν βρωμίζει τις κουρτίνες.

Ηλεκτρική σκούπα

Κατεβάστε τις γρίλιες προς τα κάτω και χρησιμοποιήστε τη στρογγυλή “φυσούνα” της σκούπας.  Η ηλεκτρική σκούπα πρέπει να προχωρήσει, ξεκινώντας από τις ανώτερες γρίλιες, πηγαίνοντας σιγά σιγά προς τα κάτω, και έτσι να απομακρυνθεί κάθε υπάρχουσα ρύπανση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχετε ένα στίγμα σκόνης στον αέρα και δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε το δωμάτιο αργότερα.

Μαλακό πανί ή κλασικές χαρτοπετσέτες

Σε μια φιάλη για σπρέι πρέπει γεμίστε ένα διάλυμα σαπουνιού από οποιοδήποτε απορρυπαντικό, απορρυπαντικό ή φλούδες από σαπούνι. Μπορείτε ακόμη, να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για το γρήγορο πλύσιμο των παραθύρων. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, οι περρσίδες πρέπει να “κατέβουν” και πάλι, για να διευκολύνουν την εργασία σας. Είναι απαραίτητο να ψεκάσετε μια μικρή περιοχή των περσίδων από τον ψεκαστήρα, έτσι ώστε η επιφάνειά του να υγρανθεί εντελώς. Περάστε με ένα στεγνό πανί και έτοιμο!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Εύκολες,pos, efkoles