«Πρωτάθλημα» παραβατικότητας για Αμοργό-Παξούς-Σύμη

Ο μέσος όρος της παραβατικότητας των επιχειρήσεων στους ελέγχους του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς ανήλθε στο 46, 65% για το χρονικό διάστημα 6-18 Αυγούστου. Βάσει των στοιχείων του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013», η παραβατικότητα σε Αμοργό –Παξούς – Σύμη ανήλθε στο 100%, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν η Σαντορίνη με 96,43%, η Εύβοια με 85% και η Ρόδος με 81%. Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ

δείχνουν ότι ακολουθούν στην παραβατικότητα οι Μύκονος και Άνδρος (80%), οι Πάρος και Αντίπαρος (77,8%), η Κρήτη (62,90%), η Τήνος (60%), η Αττική (54%) και η Χαλκιδική (34%).

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ σφράγισε 13 επιχειρήσεις αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες και συγκεκριμένα τρία κέντρα διασκέδασης, τέσσερα καφέ beach – bar και έξι επιχειρήσεις εστίασης.

Επίσης, στην Φθιώτιδα το ΣΔΟΕ διαπίστωσε την ύπαρξη δυο ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί πενταετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και να μην αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ.

Καταλογίστηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα