Ρέγκλινγκ: Τον Οκτώβριο η συζήτηση για ελάφρυνση και όχι «κούρεμα» χρέους

Την πεποίθηση ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην ελληνική οικονομία» εξέφρασε από το Βερολίνο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος παράλληλα έστειλε μήνυμα για συμμετοχή του ΔΝΤ στο δάνειο των 86

δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε πάντως πως «δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ESM θα πληρώσει όλο το ποσό του τρίτου πακέτου διάσωσης», σημειώνοντας πως «η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει πει ότι περιμένει το Ταμείο να συμμετέχει στη νέα σωτηρία».

«Η παράταση των λήξεων στα ελληνικά δάνεια θα μπορούσε να συζητηθεί τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν συζητείται κούρεμα χρέους», σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου διότι έχουν ήδη εγκριθεί πολλές μεταρρυθμίσεις από την ελληνική Βουλή, ενώ εκτίμησε πως «θα υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη προς το τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας στην Αθήνα μελλοντικά και οι εκλογές θα ισχυροποιήσουν την κυβέρνηση».

Σχετικά με το θέμα του χρέους ο κ. Ρέγκλινγκ είπε πως θα μπορούσε να εξετασθεί τον Οκτώβριο μια ελάφρυνση, χωρίς να συζητείται όμως «κούρεμα» χρέους.

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα είναι στην ατζέντα. Μπορούμε να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους με τη μορφή αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου λήξης», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα