Σφαγή με 19 νεκρούς σε κέντρο αναπήρων στην Ιαπωνία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον θάνατο σκόρπισε πρώην υπάλληλος σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία καθώς υπάρχουν δεκαεννιά νεκροί και 24 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι. Δράστης του μακελειού στην περιφέρεια Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, είναι ο Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλος στο κέντρο.

Ο ιαπωνικός Τύπος αναφέρει ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε τους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν

στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

«Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους»

Όπως γράφει η εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία, «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους». Από τους 19 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι τέσσερις έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο. Το κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 άτομα.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Τα συλλυπητήρια του Λευκού Οίκου

Με σημερινή ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια των ΗΠΑ στις οικογένειες των θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιαπωνία.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη», επισήμανε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το άρθρο Σφαγή με 19 νεκρούς σε κέντρο αναπήρων στην Ιαπωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα