Στις Σέρρες έπιασαν τον διαρρήκτη “αναρριχητή”, στη Λαμία ψάχνουν.. δίδυμο

Διαρρήκτης- αναρριχητής, ο οποίος με τις ικανότητες «αίλουρου», που διαθέτει είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε ενοίκους διαμερισμάτων, στις Σέρρες, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Ηταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών, που μπήκαν στα ίχνη του «κασκαντέρ» και κατάφεραν να τον… κατεβάσουν τα από τα ύψη(!),  ενώ την ίδια ώρα αναζητούν τυχόν συνεργούς με τις ίδιες ικανότητες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως

αποτέλεσμα και  την εξιχνίαση 8 περιπτώσεων διαρρήξεων διαμερισμάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες. «Για την υπόθεση», αναφέρεται «εντοπίστηκε και συνελήφθη στις Σέρρες, ημεδαπός άνδρας, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ημεδαπός λίγο νωρίτερα από τη στιγμή, που εντοπίστηκε, είχε αναρριχηθεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου, όπου αφού διέρρηξε την μπαλκονόπορτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Τα κλεμμένα κοσμήματα εντοπίστηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Άλλα επτά διαμερίσματα

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα με τον ίδιο τρόπο, είχε διαρρήξει επιπλέον 7 διαμερίσματα, από όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.210 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. Στην κατοχή του συλληφθέντα εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (γάντια και μεταλλική λάμα) τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε ένα ποδήλατο που χρησιμοποιούσε. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του ανωτέρω σε παρόμοια αδικήματα».

Και ενώ ο διαρρήκτης στις Σέρρες, προς το παρόν, τουλάχιστον εξουδετερώθηκε η Αστυνομία στη Λαμία …πονοκεφαλιάζει με ένα δίδυμο διαρρηκτών οι οποίοι χτυπάνε στο ίδιο τετράγωνο καταστήματα. Αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρο καφετέρια σε πεζόδρομο, κοντά στην πλατεία Πάρκου, στο κέντρο της Λαμίας.

Η εισβολή

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και «μπούκαραν» μέσα στο κατάστημα. Εκεί αρχικά πήραν ό,τι είχε αφήσει στην ταμειακή ο ιδιοκτήτης και στη συνέχεια έψαξαν και σε άλλα σημεία για χρήματα. Φεύγοντας, πήραν μαζί και κάποιους φακέλους με έγγραφα, τους οποίους αφού έψαξαν, τους πέταξαν σε λίγα μέτρα απόσταση από το Cafe. Πρόσφατα, είχε γίνει ανάλογο χτύπημα σε ζαχαροπλαστείο,  του οποίου  η πλαϊνή είσοδος, βρίσκεται στον ίδιο πεζόδρομο με την καφετέρια που διέρρηξαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Μάλιστα οι κάμερες του ζαχαροπλαστείου είχαν καταγράψει τους δράστες και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας θα έχουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα