Συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία μεταξύ του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας από τη μία πλευρά και των Κούρδων ανταρτών από την άλλη. Μάλιστα οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα της πόλης του Σιλβάν, που βρίσκεται έξω από το Ντιγιάρμπακιρ.

Μάλιστα από τις συγκρούσεις σκοτώθηκε ένα άτομο, ενώ όπως ανέφερε ο τουρκικός στρατός τη Δευτέρα έγιναν επιδρομές σε θέσεις του PKK

στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο νεκρός είναι ένας 22χρονος που σκοτώθηκε έξω από το Σιλβάν σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ότι η αντίσταση που προβάλουν οι κάτοικοι στις τουρκικές δυνάμεις είναι πολύ μεγάλη και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι νεαροί Κούρδοι έσκαψαν χαντάκια στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την πρόσβαση σε οχήματα της αστυνομίας.

Εκτός από τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, πλήγματα υπάρχουν και από την πλευρά των Κούρδων προς τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε όλη την έκταση της νοτιοδυτικής Τουρκίας, όπου αυτή τη στιγμή επικρατεί κατάσταση πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα