Συμμορία διαρρηκτών είχε διαπράξει 16 ληστείες και 71 κλοπές στη Δυτική Αττική

Παρακολουθούσαν σπίτια και καταστήματα στη Δυτική Αττική και όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι είχαν βγει για δουλειές τους, έμπαιναν αυτοί!Για μήνες ολόκληρους ένοικοι διαμερισμάτων και ιδιοκτήτες καταστημάτων… στέναζαν από τη δράση της πολυμελούς συμμορίας, που πραγματοποιούσε αλλεπάλληλες εισβολές σε Μέγαρα, Αλεποχώρι, Κινέττα, Αγίους Θεοδώρους και ΝέαΠέραμο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατά… κανόνα εισέβαλαν στα σπίτια και στα καταστήματα παραβιάζοντας τις κεντρικές πόρτες με κόφτες,

δρεπανοκατσάβιδα ή σφυριά,ενώ κάποιες φορές τρύπωναν από τα παράθυρα!Αν οι ένοικοι των σπιτιών ή των καταστημάτων δεν ήταν παρόντες, σήκωναν κυριολεκτικά όλα τα υπάρχοντα, από χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές έως σεντόνια, μαξιλάρια και ρούχα! Όταν όμως είχαν κάνει…λάθος και έβρισκαν τους ενοίκους μπροστά τους, δεν οπισθοχωρούσαν. Τους ακινητοποιούσαν, τους έδεναν και τους φίμωναν, ενώ οι ίδιοι φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται από τα θύματά τους.

Από την μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίαςέχει διαπιστωθεί ότι η συμμορία διέπραξε 16 ληστείες και 71 κλοπές!Οι αστυνομικοί, που τους αναζητούσαν από τον περασμένο Μάρτιο, πέρασαν χειροπέδες σε πέντε μέλη της σπείρας διαρρηκτών-ληστών, ενώ αναζητούν άλλους επτά, που έπαιρναν μέρος στις εισβολές και οι οποίοι διαφεύγουν.Η αξία όσων άρπαξαν από σπίτια και καταστήματα οι κακοποιοί υπερβαίνει, λέει η Αστυνομία, τις 300.000 ευρώ!Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, πολλές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, 24 κινητά τηλέφωνα, πέντε ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Κατασχέθηκαν επίσης πέντειδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα. Όλες οι προσπάθειες των αστυνομικών της Ασφάλειας Μεγάρων έχουν επικεντρωθεί στη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, που διαφεύγουν, για να αποτραπεί η περίπτωση να συνεχίσουν.

Στη Θεσσαλονίκη, ένοικοι διαμερισμάτων δεν μπορούσαννα πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο ένας -ως πρότινος άγνωστος διαρρήκτης- κατάφερνε να εισβάλλει στα διαμερίσματά τους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν.Μετά από πολλές… σπαζοκεφαλιές, η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη ενός 30χρονου… αναρριχητή, ο οποίος με απίστευτους τρόπους είχε καταφέρει νατρυπώσεισε έξιδιαμερίσματαστην περιοχή του Ευόσμου.Είχεαφαιρέσειφορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρηματικά ποσά, χρυσαφικά-κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Από την ανταλλαγή πληροφοριών των αστυνομικών υπηρεσιών προέκυψε ότιο… αναρριχητής διαρρήκτης είχε συλληφθεί και στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα