Συνδικαλιστές του νοσοκομείου Κέρκυρας παρεμπόδισαν επιθεωρητές υγείας

Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας με αφορμή έλεγχο που επρόκειτο να διενεργήσουν σε αυτό οι επιθεωρητές υγείας και τους συνδικαλιστές να τους παρεμποδίζουν με πρωτοφανή τρόπο.

Συγκεκριμένα, μέλη του σωματείου εργαζομένων προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τον έλεγχο απειλώντας τους επιθεωρητές και προειδοποιώντας τους να φύγουν. Από την πλευρά τους, οι επιθεωρητές αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να βρουν καταφύγιο στο γραφείο του διοικητή, από το οποίο βγήκαν και συνέχισαν τελικά τον έλεγχο έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας

και του εισαγγελέα.

Άμεσα, ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης και ζήτησε την απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ.

«Αυτό το απεχθές γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου, θα τεθούν από μένα αμέσως μετά τη διενέργεια της ΕΔΕ σε αυτοδίκαιη αργία», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα