Συνδρομή των Ε.Δ. στα έργα αποκατάστασης της Χίου

Η ανακούφιση των κατοίκων της Χίου, από τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μελέτη και υλοποίηση των αντιπλημμυρικών δράσεων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, κου Δημητρίου Ελευσινιώτη, με την γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η κα Καλογήρου ζήτησε από τον κο Ελευσινιώτη, την συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπόνηση των μελετών των αντιπλημμυρικών έργων, που πρέπει να υλοποιήσει ο δήμος Χίου.

Ο υφυπουργός

Εθνικής Αμύνης συμφώνησε οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέσουν δύο ερπυστριοφόρα μηχανήματα, προκειμένου αυτά να συμβάλλουν στα έργα που πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό, αφ’ ενός μεν εξοικονομούνται πόροι από τον δήμο Χίου σε μία περίοδο οικονομικής στενότητας, αφ’ ετέρου δε, τα έργα θα μπορέσουν να αρχίσουν άμεσα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε το ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και δίνουν τη μάχη όποτε χρειαστεί, είτε σε περίοδο κρίσης, είτε στην ειρηνική περίοδο!».

Έμφαση στον κοινωνικό ρόλο, αλλά και στην περιβαλλοντική ευαισθησία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που αναδεικνύονται για άλλη μία φορά με τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών της πύρινης λαίλαπας έδωσε από την πλευρά της η γενική γραμματέας ‘Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου’, η οποία δήλωσε ότι «η βοήθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας!».

Keywords
Τυχαία Θέματα