Συρία: Έκρηξη βόμβας σκόρπισε το θάνατο έξω από τέμενος

Τον θάνατο σκόρπισε βόμβα που εξερράγη σήμερα (18/4) έξω από τέμενος στην κεντρική πόλη Χομς της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι. Την είδηση μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μια τρομοκρατική βόμβα μπροστά από το τέμενος Μπιλάλ αλ Χάμπσι... καθώς ο κόσμος έφευγε από αυτό», ανέφερε η τηλεόραση. Το τέμενος βρίσκεται σε ένα τμήμα της Χομς που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι συριακές αρχές αναφέρονται γενικά στις επιθέσεις από αντάρτες ως «τρομοκρατικές», όμως δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί

ποιος ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen του Λιβάνου, που έχει ρεπόρτερ στη Συρία, μετέδωσε ότι η επρόκειτο για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι εκατοντάδες μαχητές των ανταρτών και πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην παλιά συνοικία της Χομς, περικυκλωμένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και παραστρατιωτικούς που μάχονται υπέρ του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα