Τα βασικά βότανα που διαλύουν το ουρικό οξύ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη.

Η πουρίνη υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές. Το αυξημένο ουρικό οξύ μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα παθήσεις των νεφρών, όπως πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια. Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος μπορεί να μην διαγνωστούν εύκολα, επειδή κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος εμφανίζουν συμπτώματα που οφείλονται σε αυτό.

Το

μεγαλύτερο ποσοστό του ουρικού οξέος διαλύεται στο αίμα και ταξιδεύει προς τα νεφρά. Από εκεί, αποβάλλεται με τα ούρα. Αν το σώμα σας παράγει πάρα πολύ ουρικό οξύ, ή δεν αφαιρεί αρκετό, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος. Το υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος στο αίμα ονομάζεται υπερουριχαιμία.

Με ένα τεστ αίματος, ο γιατρός σας βλέπει το επίπεδο ουρικού οξέος. Τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος μπορεί επίσης να προκαλέσουν ουρική αρθρίτιδα, ή νεφρική νόσο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν βότανα που είναι αποτελεσματικά στη διάλυση και απομάκρυνση κρυστάλλων ουρικού οξέος από το σώμα:

Φρέσκος χυμός λεμονιού

Η κατανάλωση φρέσκου χυμού λεμονιού μπορεί να αποτρέψει τις εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας. Μπορεί, επίσης, να μειώσει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού. Αυτό το πετυχαίνει διεγείροντας τον σχηματισμό ανθρακικού ασβεστίου μέσα στο σώμα. Το ανθρακικό ασβέστιο εξουδετερώνει τα οξέα στο αίμα. Αυτά οδηγούν σε ουρική αρθρίτιδα, συνήθως στο μεγάλο δάκτυλο του πέλματος. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Αυτή ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς γύρω από τις αρθρώσεις και ελαχιστοποιεί τις βλάβες που προκαλούνται από τα αιχμηρά κρύσταλλα ουρικού οξέος. Το λεμόνι ενεργεί ως διαλύτης για τους κρυστάλλους και τους διαλύει, μειώνοντας τα επίπεδα ουρικού οξέος στον ορό.

Ρίζα από το φυτό Burdock

Η ρίζα αυτού του φυτού είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φάρμακο για διάφορους τύπους αρθρίτιδας. Βοηθάει, φυσικά, και στις εξάρσεις της ουρικής αρθρίτιδας.

Έχει δυνατές ιδιότητες καθαρισμού της κυκλοφορίας του αίματος από τις τοξίνες. Έτσι, μειώνει την φλεγμονή και προωθεί την αποβολή τους μέσω των ούρων. Το ουρικό οξύ αποβάλλεται και αυτό μέσω της ούρησης. Η δοσολογία είναι 20-30 σταγόνες από εκχύλισμα της ρίζας bourdock σε που αναμιγνύεται σε 235 ml νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό 3-4 φορές την ημέρα για μερικές ημέρες.

Βότανο “Devil’s Claw”

Το “νύχι του διαβόλου” είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία των συμπτωμάτων διάφορων τύπων αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της ουρικής αρθρίτιδας.

Είναι ικανό να διαλύσει και να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Μια συνήθης συνιστώμενη δόση είναι 500-750 mg, τρεις φορές την ημέρα. Πάρτε το τις περιόδους που έχετε έξαρση ουρικής αρθρίτιδας.

Βλαστοί από το βότανο Alfalfa

Είναι μια πλούσια πηγή πολυάριθμων βιταμινών και μετάλλων, αλλά μειώνει και τα επίπεδα ουρικού οξέος στον ορό.

Το βότανο alfalfa έχει ισχυρή αλκαλική επίδραση στο σώμα. Δηλαδή αυξάνει τα επίπεδα pH και διαλύει τους κρυστάλλους ουρικού οξέος. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των εξάρσεων της ουρικής αρθρίτιδας. Γενικά, το ουρικό οξύ παραμένει διαλυμένο σε αλκαλικό περιβάλλον.

Βύσσινο

Τα βύσσινα και ο συμπυκνωμένος χυμός τους είναι δημοφιλή φάρμακα για την ουρική αρθρίτιδα και τις πέτρες στα νεφρά, που δημιουργούνται από το ουρικό οξύ. Τα βύσσινα μειώνουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος στον ορό. Επίσης, συμβάλλουν στην διάλυση των κρυστάλλων μέσα σε αρθρώσεις και των λίθων στους νεφρούς. Τα βύσσινα προκαλούν αλκαλοποίηση στο αίμα και τους ιστούς, παρόμοια με το βότανο alfalfa και τον χυμό λεμονιού. Επιπλέον, περιέχουν έναν τύπο ενζύμου που εξουδετερώνει το ουρικό οξύ, τις ανθοκυανίνες. Πρόκειται για ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία. Η δοσολογία, που συνήθως συνιστάται για τον έλεγχο της ουρικής αρθρίτιδας είναι 6-24 βύσσινα ημερησίως.

Το άρθρο Τα βασικά βότανα που διαλύουν το ουρικό οξύ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα