Τέσσερις δράσεις τον Δεκέμβρη για το «Σπίρτο»

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό εργαστήρι στεγάζεται από το 2009 στο Χαλάνδρι.

«Το Σπίρτο» δημιουργήθηκε με σκοπό να πραγματοποιούνται μαθήματα και σεμινάρια διαφορετικών μορφών μοντέρνας τέχνης.

Στόχος να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια ενός τυποποιημένου τρόπου εκμάθησης της τέχνης και να δώσει στον μαθητή τη δυνατότητα να γνωρίσει την τέχνη και μέσα από την πρακτική της και για αυτό τον σκοπό προορίζεται και ο εκθεσιάκος του χώρος.

Κιθάρες, πιάνο, κρουστά, πινέλα, καμβάδες, μέταλλα και άλλα πολλά είναι εκεί και περιμένουν εσάς για να δημιουργήσετε!

Το Σπίρτο υποδέχεται τον Δεκέμβριο με αλλαγές, συναντήσεις, σεμινάρια, συναυλίες
και άλλα διάφορα. Ας τα πάρουμε ένα ένα ...

STUDIO:
Μετά από πολύ δουλειά και προετοιμασία τελείωσε επιτέλους, προ ημερών, το μικρό ιδιωτικό μας studio που θα στεγάζεται μέσα στο χώρο του Σπίρτου.
Κατά συνέπεια ξεκινάνε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου τα μαθήματα μουσικών συνόλων (ensemble). Τα ensemble έχουν ως σκοπό να δώσουν την ευκαιρία και τη γνώση μιας μουσικής μπάντας και τον ρόλο ενός μουσικού μέσα σ' αυτήν είτε αυτό έχει να κάνει με την αρμονία ενός κομματιού, είτε με την ενορχήστρωση, είτε με τον παλμό και το groove, είτε με τον αυτοσχεδιασμό και την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων οργάνων.
Για αρχή θα ξεκινήσουν τα μουσικά σύνολα που κινούνται γύρω απ' το χώρο της rock και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και το σχήμα παραδοσιακής μουσικής.

Σεμινάριο χριστουγεννιάτικων στολιδιών:
Στη συνέχεια, το απόγευμα του Σαββάτου 14/12 θα διοργανωθεί στο Σπίρτο
ένα ανοιχτό και δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών μέσα από το μάθημα του Fashion Recycling, όπου θα μάθουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλιά ρούχα, υφάσματα και αξεσουάρ που υπάρχουν τριγύρω μας για να δημιουργήσουμε στολίδια για το δέντρο και τον χώρο μας.
Ταυτόχρονα με το σεμινάριο, θα γίνει ένα κάλεσμα σε μαθητές και φίλους να βοηθήσουν με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Σπίρτου παρέα με καφέ και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Μάθημα εικαστικής ανακύκλωσης:
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 15/12 το Σπίρτο θα βρίσκεται στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής προσκεκλημένο από τον Giafka Net όπου θα παρουσιάσει ένα workshop βασισμένο στο μάθημα της εικαστικής ανακύκλωσης.


Συναυλία:
Τέλος, προς το παρόν έστω, ο μήνας θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές μουσικής του Σπίρτου θα ανέβουν στη σκηνή του Bios Urban Culture για την καθιερωμένη συναυλία - συνάντηση παλιών και νέων φίλων του Σπίρτου.

Αναλυτικότερα για κάθε δρώμενο χωριστά, αναμένονται πολύ σύντομα. Πληροφορίες:

ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ info@tospirto.com

http://www.tospirto.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα