Τέσσερις νεκροί από κατολισθήσεις στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή των συνόρων Ιταλίας – Ελβετίας έγιναν αφορμή για κατολισθήσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ενώ ένας αγνοείται στην ιταλική πόλη Γένοβα έπειτα από πολλές ημέρες βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Σε πολλές περιοχές της Ιταλίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει χάος με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και με το κόστος από τις ζημιές να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές,

ένας 70χρονος και μία 16χρονη έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στο Τσέρο ντι Λαβένο, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που έπληξε το σπίτι τους στο Νταβέσκο-Σοράνιο, από την ελβετική πλευρά των συνόρων, ενώ ένα ακόμα άτομο, ένας 44χρονος Ιταλός, διασώθηκε από τα ερείπια του κτιρίου και νοσηλεύεται, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Στο χωριό Σέρα Ρόκο, κοντά στη Γένοβα, αγνοείται ένας 67χρονος καθώς έχουν σημειωθεί πλυμμήρες. Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής, καθώς πολλά ποτάμια υπερχείλισαν με αποτέλεσμα πολλοί δρόμο τόσο στη Γένοβα όσο και σε γειτονικές πόλεις και χωριά να θυμίζουν λίμνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα