Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τη Μέρκελ- Συναντάται και με τον Ολάντ

Με μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά τουλάχιστον αναμένεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση, που θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας- δανειστών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας

αναμένεται να θέσει ξεκάθαρα το θέμα της ρευστότητας, υπερτονίζοντας το γεγονός ότι η χώρα συνεχίζει να αποπληρώνει τις δόσεις των δανείων στο ακέραιο από το καλοκαίρι του 2014 έως σήμερα. Θα σημειώσει, όμως, ότι πλέον η χώρα οδηγείται στην ασφυξία.

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις από την πλευρά των εταίρων, δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το 70% που της είχε ζητηθεί και τώρα το υπόλοιπο 30% θα πρέπει να κάνουν οι εταίροι.

Στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης θα προστεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων και οργανισμών στην οποία εσπευσμένως και παρά τις πολιτικές αντιδράσεις προχώρησε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα θέσει ένα ευθύ ερώτημα στην κα Μέρκελ: «Συμφωνία τώρα ή εκλογές».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα πει στη γερμανίδα καγκελάριο πως αν δεν επιτευχθεί σύγκλιση μέχρι τις 30 Απριλίου, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τότε αυτή παύει να ισχύει και «όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και οι εκλογές».

Σημειωτέον, πως η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 στις Βρυξέλλες, ενώ ο κ. Τσίπρας μετά θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα