Το facebook φέρνει… ανεργία!

Θα πιστεύατε ποτέ ότι το facebook μπορεί να «φρενάρει» την επαγγελματική σας αποκατάσταση; Και όμως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκάρει» την εργασιακή αποκατάσταση, όπως προκύπτει από διεθνή έρευνα!

Ειδικότερα, 1 στους 10 απολύθηκε ή απορρίφθηκε από κάποια θέση λόγω πληροφοριών που συνέλεξε από το συνολικό προφίλ του στα social media κάποιος εργοδότης. Η έρευνα της On Device Research σε δείγμα 6.000 νέων ηλικίας από 16 έως 34 ετών, αναφέρει ότι 2 στους 3 δεν ανησυχούν

για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία η αποκάλυψη πληροφοριών από την προσωπική τους ζωή, με άλλα λόγια κοιμούνται… «τον ύπνο του δικαίου»!

Επίσης, η πλειοψηφία απάντησε ότι δομεί το προφίλ του στα social media με τρόπο, ώστε να είναι πρωτίστως ελκυστικό στους φίλους του, παρά σε κάποιον μελλοντικό εργοδότη.

Πάντως παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι εταιρείες που ανατρέχουν συστηματικά στα προφίλ υποψήφιων υπαλλήλων τους, επιχειρώντας να αλιεύσουν πληροφορίες για τις συνήθειες και την προσωπικότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα