Βορίδης: “Μετά από διάλογο η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία”

Μετά από διάλογο θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, τόνισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ως προϋπόθεση για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία το απόγευμα θα τεθεί το να μην υπάρχει κανένα κενό στα πρωινά, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ανέφερε στους βουλευτές: «Μην βιάζεστε, θα συζητηθούν όλα και θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι και οι θέσεις των κομμάτων και των εμπλεκόμενων φορέων».

Σύμφωνα με την ρύθμιση, η οποία προκαλεί

αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης, κατά την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, δίδεται η δυνατότητα της πέραν του ωραρίου διεξαγωγής χειρουργικών και άλλων επεμβατικών πράξεων, που απαιτούν παραμονή και νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό, επιμηκύνεται το ωράριο λειτουργίας των χειρουργείων, με σκοπό την αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που συμμετέχει στις επεμβάσεις. Λεπτομέρειες και όροι λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση.

Ακόμη με το νομοσχέδιο επιτρέπεται και η συστέγαση ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως ιατρεία, οδοντιατρεία, πολυϊατρεία, εργαστήρια αισθητικής και γενικά ότι δεν περιλαμβάνει εμπορική δραστηριότητα, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη εταιρικής σχέσης μεταξύ τους.

The post Βορίδης: “Μετά από διάλογο η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία” appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα