Ξεκίνησε τις εργασίες του, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

«Το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου πολιτικού-επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο

για την ίδρυση του Κινήματος, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι την Τετάρτη (04/09) στην επετειακή εκδήλωση όπου θα έχει κεντρική ομιλία, θα μιλήσει «στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και την προοπτική της χώρας» και σημείωσε ότι με τη μαζική παρουσία θα σταλεί το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα προηγηθούν της δικής του, των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι «σηματοδοτούν την ενότητα και τη συσπείρωση όλης της δημοκρατικής παράταξης, του κόμματός μας».

Απαριθμώντας τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρόκειται α) για το μήνυμα «εθνικής και κοινωνικής ευθύνης» της παράταξης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει χάριν του εαυτού του, υπάρχει για την πατρίδα, για τις προοδευτικές δυνάμεις και το όνομα των ευθυνών που έχει αναλάβει διαχρονικά». Β) Μήνυμα ιστορική αυτοσυνειδησίας. Γ) μήνυμα επαφής με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. Δ) Μήνυμα «πολιτικής αποφασιστικότητας», «έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών». Σε αυτό το σημείο ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει σχέδιο Β» και πως «αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση». Ε) Μήνυμα «ενεργούς συμμετοχής» στην προσπάθεια να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί ενόψει ευρωεκλογών και ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα. ΣΤ) Μήνυμα «σεβασμού στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς της ευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ του καταλόγισε «στρατηγικό αδιέξοδο» και «ένδεια επιχειρημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα