Υεμένη: 37 νεκροί απο επιθέσεις κατά της Αλ Κάιντα

37 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δύο μέρες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του στρατού της Υεμένης για την καταπολέμηση των ενόπλων της Αλ Κάιντα σε δύο πόλεις του νότου της χώρας.

Ο απολογισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από νοσοκομειακή πηγή, ωστόσο χθες ο στρατός έκανε λόγο χθες για την απώλεια 12 στρατιωτών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγεται κατά της Αλ Κάιντα

στη νότια Υεμένη και αποσκοπεί στην εκδίωξη των ένοπλων εξτρεμιστών από την Ζιντζιμπάρ και τη γειτονική πόλη Τζαάρ.

Αξιωματούχος των φυλών αναφέρει πως οι εξτρεμιστές έχασαν 21 άνδρες τους στη Ζιντζιμπάρ χθες και σήμερα.

Ακόμη δέκα ένοπλοι της Αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης εναντίον μιας θέσης τους στην πόλη Σάκρα, σύμφωνα με άλλη πηγή των φυλών. Πηγές του στρατού έκαναν λόγο για το θάνατο έξι ακόμη μελών του τρομοκρατικού δικτύου κοντά στην πόλη Λόντερ.

Ενέδρα έστησαν σήμερα στρατιώτες σε ένοπλους της Αλ Κάιντα δυτικά της Τζαάρ και συνέλαβαν επτά μεταξύ αυτών, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Η ισλαμιστική οργάνωση «Οπαδοί της Σαρία», που αποτελεί πτέρυγα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ενίσχυσε τη δράση της στη νότια και ανατολική χώρα, επωφελούμενη από το κίνημα αμφισβήτησης κατά του πρώην προέδρου Σάλεχ.

"Η απόφαση της Υεμένης να διώξει τους τρομοκράτες είναι αμετάκλητη», τόνισε ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Χάντι σε συνάντηση που είχε χθες στη Σαναά, με τον Τζον Μπρέναν, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα