Παπαντωνίου: Τα μισά χρήματα στην Ελβετία είναι δικά μου...

Αν και αρχικά είχε δηλώσει άγνοια για τον λογαριασμό, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, της συζύγου του στην ελβετική τράπεζα HSBC, ο Γιάννος Παπαντωνίου παραδέχεται τώρα ότι τα μισά από αυτά τα χρήματα είναι δικά του.
Σύμφωνα με...
την "Real News", Παπαντωνίου παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της Σταυρούλας Κουράκου (νυν σύζυγος του κ. Παπαντωνίου), έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Το υπόλοιπο 50% προήλθε
από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες, αλλά και από την μητέρα του, Ευαγγελία Παπαντωνίου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, και στο υπόμνημα που υπέβαλλε ο πρώην υπουργός προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, είχε δηλώσει ότι μόνο το ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της κ. Κουράκου.

«Μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένου λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως, στην ΑLPHA BANK», γράφει.

«Η σύζυγός μου προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς να γνωρίζω ότι αυτά τα ποσά προσανατολίζονται προς ενίσχυση του λογαριασμού στην HSBC», προσθέτει.

«Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η σύζυγός μου έκανε αναλήψεις χρημάτων για τα δυο της παιδιά από καταθέσεις του πρώτου της γάμου και τίποτα άλλο. Ως τότε υπουργός Οικονομικών ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν γνώριζα τι συμβαίνει».

«Το συγκεκριμένο ποσό είχε συγκεντρωθεί από χρήματα του πρώην συζύγου της γυναίκας μου, προσωπικά χρήματα της ίδια, χρήματα από πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, αλλά και από χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε κοινούς μας και δηλωθέντες λογαριασμούς, από τους οποίους έγιναν οι σχετικές αναλήψεις», δηλώνει ακόμη στο υπόμνημά του ο Γ. Παπαντωνίου.

Αλλά και για περίπτωση της μητέρας του, ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε πως τα χρήματα που διέθετε ταξίδεψαν στην Ελβετία. Τα χρήματα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει, αφού συγκεντρώθηκαν από τις τρεις διαφορετικές πηγές, κατατέθηκαν το 2000 σε τρεις δόσεις στην ελβετική τράπεζα, ενώ η κα Κουράκου παρέμεινε δικαιούχος, λόγω του ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα.

Όταν ενηλικιώθηκαν, τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με βάση τον νόμο 3842/201, ώστε πληρωθούν ανάλογοι φόροι, κατά τον πρώην υπουργό. Έκτοτε, το όνομα της συζύγου του, αφαιρέθηκε από το λογαριασμό, γι' αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να δηλωθεί το ποσό αυτό στο πόθεν έσχες, εξηγεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα