Απεργία ΠΝΟ: Τουλάχιστον 10 χιλιάδες ακυρώσεις για νησιά – Πληρότητα 100% από Μ. Πέμπτη…

Περισσότερες από 10 χιλιάδες είναι οι ακυρώσεις εισιτηρίων λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται την Μ. Τετάρτη για δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με κύκλους ακτοπλοϊκών εταιρειών. Τρεις χιλιάδες επιβάτες άλλαξαν ημερομηνία απόπλου. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν επίσης ότι θα είναι πολύ αυξημένη - κοντά στο 100% - η πληρότητα των πλοίων την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή. Με στάσεις εργασίας
από τις 8 έως τις 9 το πρωί και 12 με 1 μετά το μεσημέρι μετέχουν στην απεργία της ΠΝΟ οι εργαζόμενοι στα φέρυ μποτ... της γραμμής Ρίου Αντιρρίου. Ξενοδόχοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί μιλούν πλέον για χαριστική βολή στον εγχώριο τουρισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αμπατζής, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου έκανε λόγο για ανάλγητους συνδικαλιστές που φυλακίζουν τους νησιώτες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα δικαιώματα των συνδικαλιστών για απεργία βρίσκεται το δικαίωμα των νησιωτών να επισκεφθούν το γιατρό και να πάνε στο σπίτι τους. Εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση έχει πέσει σε σχέση με πέρσι περίπου 30% και δημιουργείται ήδη αρνητικό κλίμα για την καλοκαιρινή σεζόν.

Η απεργία -αυτή την εβδομάδα- είναι μια αυτοκτονία έναντι των ίδιων των ναυτικών, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσθεσε πως τα συσσωρευμένα χρέη των ακτοπλοϊκών εταιριών ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ σημειώνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τον επόμενο χειμώνα όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα. Ανέφερε επίσης πως ως υπουργός είχε διαρκώς αιτήματα από εταιρίες που ήθελαν να ακυρώσουν επιδοτούμενα δρομολόγια καθώς δεν είχαν χρήματα για καύσιμα. Επισήμανε με έμφαση πως αν συνεχιστεί το ίδιο τροπάρι, οι ελληνικές εταιρίες θα κλείσουν, ξένοι επενδυτές θα ζητήσουν την πλήρη απελευθέρωση της ακτοπλοίας και τότε οι άνεργοι έλληνες ναυτικοί θα βλέπουν πλοία με αλλοδαπά πληρώματα να πλέουν στις ελληνικές θάλασσες.

Να σταματήσει η απεργία και οι ναυτεργάτες να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου ζήτησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

"Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να μεταφέρει τα προϊόντα της, τουριστική κίνηση δεν μπορεί να υπάρξει και φτάνουμε στα όρια μιας έκρηξης" είπε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Παρασύρης.

Λάθος η απεργία, δήλωσε επίσης στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει διάθεση να συμβάλει στη λύση.

Έκκληση στους ναυτεργάτες να αναστείλουν τη 48ωρη απεργία τους απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Αυτό που βλέπουμε είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά» είπε στο ΣΚΑΪ η Ρένα Δούρου, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι γίνεται μια προσπάθεια έντασης που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

"Καλό είναι να σταματήσουν τα κακά μηνύματα προς το εξωτερικό τώρα" είπε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ξ
Keywords
Τυχαία Θέματα