Διαμαρτυρίες φοιτητών κατά της Κριστίν Λαγκάρντ

16:15 7/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ομάδα νεαρών που είχαν παρεισφρήσει στο ακροατήριο διέκοψε τις ερωτήσεις του κοινού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολίτικης που εφαρμόζει το Ταμείο στις χώρες υπό πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη συνέχεια, επενέβη το προσωπικό ασφαλείας και απομάκρυνε τους φοιτητές.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι κατανοεί την απογοήτευση των ανθρώπων στην Ελλάδα εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις

στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρέπει να εξηγήσουν στους λαούς την ανάγκη να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πιέσεις για μία Ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση

Κατά την ομιλία της η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να πιέσουν για να δημιουργηθεί μία τραπεζική ένωση. "Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η τραπεζική ένωση είναι ένα από τα προγράμματα που θεωρούνται κλειδί για τη βελτίωση της οικονομίας των 17 χωρών που μοιράζονται το ευρώ. Θα βοηθούσε να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που τώρα εμποδίζουν τη ροή των πιστώσεων η οποία χρειάζεται για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η Γερμανία έχει δείξει κάποια απροθυμία, όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδότησε μια χαλάρωση της στάσης του νωρίτερα λέγοντας πως η ευρωζώνη θα έπρεπε να προχωρήσει βασιζόμενη στην υφιστάμενη νομοθεσία.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα