Αυτοκτόνησε ο Μπεντζελούλ

ΚΟΣΜΟΣΑυτοκτόνησε ο ΜπεντζελούλΠέμπτη, Μάιος 15, 2014 - 16:49

Η μάχη με την κατάθλιψη αποδείχτηκε άνιση για τον Μαλίκ Μπεντζελούλ. Ο Σουηδός σκηνοθέτης έβαλε «τελεία», στα 36 του χρόνια, «γυρίζοντας» μόνος την τελευταία σκηνή της ζωής του. Ο βραβευμένος με Οσκαρ για την ταινία ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man» βρέθηκε νεκρός στη Στοκχόλμη αργά το βράδυ της Τρίτης και η αστυνομία περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με εγκληματική ενέργεια. Την αλήθεια πίσω από την τραγωδία αποκάλυψε η οικογένειά του,

αναφέροντας ότι ο σκηνοθέτης αυτοκτόνησε έπειτα από μάχη με την κατάθλιψη. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν αυτοκτονία και ότι ήταν σε κατάθλιψη για ένα μικρό διάστημα» δήλωσε ο αδελφός του τραγικού σκηνοθέτη Τζοχάρ στην εφημερίδα «Aftonbladet».

Ο Μπεντζελούλ άρχισε την καριέρα του στον χώρο του θεάματος όταν ήταν ακόμα παιδί, αφού τη δεκαετία του '90 είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία και παραγωγή στα μέσα ενημέρωσης, ενώ αργότερα δούλεψε ως ρεπόρτερ στην κρατική τηλεόραση της χώρας του. Παραιτήθηκε ωστόσο από αυτή τη δουλειά για να ταξιδέψει στον κόσμο και σε ένα από αυτά τα ταξίδια του γεννήθηκε η ιδέα για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του. Το «Searching for Sugar Man» ακολουθεί δύο Νοτιοαφρικανούς δημοσιογράφους που αναζητούν τα ίχνη του Αμερικανού τραγουδιστή Σίξτο Ροντρίγκεζ.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μαλίκ Μπεντζελούλ. Οπως ο Ροντρίγκεζ έτσι και ο Μαλίκ ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος που έψαχνε σε όλο τον κόσμο ιστορίες. Δεν έψαχνε φήμη, περιουσία ή βραβεία, αν και αυτά φρόντισαν να τον βρουν, καθώς πολλοί αναγνώρισαν την τέχνη του στο να λέει ιστορίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Sony Pictures, επίσημου διανομέα του «Searching the Sugar Man». Πράγματι, ο νεαρός σκηνοθέτης, όταν πήρε το Οσκαρ φρόντισε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να ξεφύγει από τη μιντιακή φρενίτιδα που αυτό προκαλεί. Λίγο πριν από τον θάνατό του είχε ξεκινήσει τη δημιουργία μιας νέας ταινίας που εμπνεύστηκε σε αυτό το ταξίδι.

Κ. Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα