Η Ραχήλ στην πυρά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ραχήλ στην πυρά!Τετάρτη, Οκτώβριος 8, 2014 - 15:53

Το γυαλί είχε ήδη ραγίσει και το διαζύγιο μεταξύ Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Ραχήλ Μακρή ήταν πλέον αναπόφευκτο. Επισφραγίστηκε και τυπικά χθες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην οποία η βουλευτής Κοζάνης επέλεξε να μη δώσει το «παρών» αλλά να αποστείλει επιστολή, με το σύνολο των βουλευτών να συμφωνεί όσον αφορά την αποπομπή της.
Σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει

ότι «ομόφωνα η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. αποφάσισε να θέσει εκτός Κ.Ο. τη βουλευτή Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή, μετά την αδικαιολόγητη άρνησή της να παραστεί για εξηγήσεις σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο., αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».

Δύο μέτρα

Στην επιστολή της η κυρία Μακρή εξηγούσε τις θέσεις της, έκανε λόγο για «αντικαταστατική παραπομπή» και για «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ακόμη ζητούσε από την Κ.Ο., ανάμεσα στα άλλα, «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής, προκειμένου να θεωρηθεί λήξαν το γεγονός». Μετά την ανακοίνωση της διαγραφής της η βουλευτής Κοζάνης, με ανάρτησή της στο facebook, έντονα επικριτική προς τους πρώην πια συναδέλφους της, ανέφερε:

«Καλό ταξίδι
»Θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σπουδαίο για να ζητήσουν συγγνώμη όταν θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την πολιτική υπόσταση αυτών που για δύο χρόνια στάθηκαν στυλοβάτες του κοινοβουλευτικού έργου των ΑΝ.ΕΛ. Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί», υπονοώντας τη στροφή του κόμματος προς τη Ν.Δ.
Σε εκκρεμότητα πλέον παραμένει η διαγραφή της κ. Μακρή εκτός από την Κ.Ο., και από το κόμμα, με την ανακοίνωση του δεύτερου να αναφέρει ότι «τα υπόλοιπα είναι θέμα της επιτροπής Δεοντολογίας των ΑΝ.ΕΛ., όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος».
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μακρή την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, αρνούμενη κατηγορηματικά ότι έχει απρεπή συμπεριφορά προς τους συναδέλφους της (όπως την εγκαλούσαν) και κάνοντας λόγο για «ανηλεή πόλεμο» που δέχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα