«Μου είπε τέλος και την έσφαξα»

15:14 5/1/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ«Μου είπε τέλος και την έσφαξα» Πέμπτη, Ιανουάριος 5, 2017 - 15:14

Χρειάστηκαν τρεις ώρες απολογίας στον ανακριτή Λαμίας για να «θυμηθεί» τελικά ο 39χρονος Χρήστος Μπαλαντίνας το κίνητρο που τον οδήγησε στη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα με 15 μαχαιριές.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

«Τη σκότωσα, γιατί μου ζήτησε να χωρίσουμε» αποκάλυψε το άλλοτε δεξί χέρι του Αρτέμη Σώρρα,

για την οργάνωση του οποίου τόσο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου όσο και ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης παιδοψυχιάτρου άφησαν αιχμές ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο έγκλημα!

Πριν πάρει τον δρόμο για τη φυλακή, ο Μπαλαντίνας παραδέχθηκε ότι κατέσφαξε τη 45χρονη στις 6 τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου στο σπίτι της στα Γαλανέικα. «Της ζητούσα να προχωρήσουμε τη σχέση μας, να αποκτήσουμε παιδί. Εκείνη μου είπε ότι δεν ήθελε να είναι πια μαζί μου και ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό. Μου είπε ότι, εφόσον είχα καθαιρεθεί από το κίνημα Ελλήνων Συνέλευσις, δεν μπορούσε πια να είναι μαζί μου, ότι αυτή ήθελε να προσφέρει στο κίνημα και ότι η σχέση έπρεπε να τελειώσει. Θόλωσα» ισχυρίστηκε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ανακριτή να αποκαλύψει πού είναι το φονικό μαχαίρι, ο 39χρονος δήλωσε ότι δεν θυμόταν πού το βρήκε, πόσες φορές το κάρφωσε στο σώμα της 45χρονης ούτε πού το πέταξε.

Ομολογία

Ο δικηγόρος του Λεωνίδας Κουμπούρας ζήτησε να υποβληθεί ο εντολέας του σε ψυχιατρική εξέταση: «Η σύγχυσή του παραμένει. Οσα άκουσα καταδεικνύουν έναν παράφρονα που δεν μπορεί να ελέγξει το συναίσθημά του. Ομολόγησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Διευκρίνισε τα αίτια που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη, μίλησε για την αποπομπή του από τον φορέα και για ερωτική απογοήτευση... Η άτυχη γυναίκα διέκοψε το συγκεκριμένο βράδυ τον δεσμό τους».

Ο κ. Κουμπούρας αναφέρθηκε στον φορέα του Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας: «Ατομα που συνδέονται με τέτοιες οργανώσεις παρασύρονται από τη μεθοδολογία και από πλύση εγκεφάλου που γίνεται στα μέλη και, αν υπάρχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο, μπορεί να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 45χρονης Θέμης Σοφός δήλωσε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει: «Ερευνώνται πολύ σοβαρά στοιχεία. Υπήρξε εμπλοκή οργανώσεως, δημόσιες δηλώσεις προσώπων μόλις μία μέρα μετά τον θάνατο της Θώμης Κουμπούρα, στοιχεία που ούτε στην Ασφάλεια δεν είχαν φτάσει. Είναι απορίας άξιον πώς τα γνώριζαν. Είναι αναγκαίο να ερευνηθεί και ο ρόλος άλλων προσώπων. Οσοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν στοιχεία θα κληθούν να τα υποστηρίξουν με αποδείξεις, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες».

Η δικαστική απόφαση για τα 600 δισ. δολάρια που έγινε «σημαία» του κινήματος

Σύγχυση και ερωτήματα προκαλεί η αναπαραγωγή μέσω του διαδικτύου και του Τύπου της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2013. Με αυτήν ο Αρτέμης Σώρρας και ο συνεργάτης του γιατρός Μανώλης Λαμπράκης είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων του Σώρρα, για την οποία είχαν παραπεμφθεί έπειτα από μήνυση του Αδωνη Γεωργιάδη (φωτό). Μάλιστα, δεν ασκήθηκε έφεση και η απόφαση κατέστη αμετάκλητη.

Στο κείμενο αυτής της απόφασης τονίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως δεν αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν τα 600 δισ. δολάρια που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Σώρρας. Αν και αυτό δεν αποτελούσε αντικείμενο της δίκης, η ετυμηγορία αποτελεί «όπλο» στα χέρια του ίδιου και των συνεργατών του για να πείσουν ότι αυτά τα χρήματα υπάρχουν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ταμπέλα των γραφείων τους, στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γραβιάς στην Αθήνα, υπάρχει φωτογραφία της απόφασης με την εξής ρεκλάμα: «Κατάθεση $600 δισ. υπέρ της Ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας. Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών απόφαση αριθμός 67650/13».

Το δικαστήριο που εξέταζε το θέμα της διασποράς των ψευδών ειδήσεων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Αρκέστηκε απλώς στις μαρτυρίες που δόθηκαν ενώπιόν του και στο σκεπτικό της απόφασής του υπογραμμίζεται: «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας), δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ο αιφνιδιασμός δημόσιων υπηρεσιών με εξώδικα από τους οπαδούς και η εισαγγελική εντολή

Αναστάτωση προκάλεσε χθες το δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας για εισαγγελική εντολή που εκδόθηκε ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν να συμψηφιστούν οι οφειλές τους με τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική!

Η επίμαχη προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από Εισαγγελία της βόρειας Ελλάδας προκλήθηκε με αφορμή μία ιδιωτική διαφορά, η οποία απασχόλησε τον OAEE. Ο πολίτης, αντί να εξοφλήσει τις οφειλές του, παρέπεμψε στα... ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα!

Μη ξέροντας πώς να αντιδράσουν, οι υπεύθυνοι του OAEE απευθύνθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές και εκείνες διέταξαν προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα οδεύσει προς το αρχείο! Αλλωστε, τους τελευταίους μήνες πολλές ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες γίνονται αποδέκτες εξωδίκων από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι ζητούν να εξοφληθούν οι οφειλές τους από τα 600 δισ. δολάρια!

Ο αρχικός αιφνιδιασμός που επικράτησε στις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες παρέλαβαν εξώδικα από τους «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» έχει περάσει, και πλέον αρκετές εφορίες έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν έγγραφες απαντήσεις στους αιτούντες, ζητώντας τους να βρουν μία... ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση των χρεών τους και υπενθυμίζοντάς τους ότι απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων!

Παράλληλα, στις απαντήσεις υπενθυμίζεται ότι για την αποπληρωμή των χρεών η Εφορία δέχεται μετρητά, επιταγές ή κάρτες και όχι έγγραφα. Φυσικά, το εξώδικο στις ΔΟΥ και στους άλλους φορείς στους οποίους έχουν χρέη οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα δεν είναι με το αζημίωτο, καθώς μαζί με το τέλος συνδρομής στη ΜΚΟ που διατηρεί κοστίζει περίπου 60 ευρώ!

Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες ενδέχεται να έχουν σοβαρότατες κυρώσεις, παρότι ο κ. Σώρρας στις ομιλίες του και στα φυλλάδια που διανέμει τους τάζει «οριστικό ξεχρέωμα από τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο χρέος»!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μελετά τα δημοσιεύματα για το ζήτημα.

Προσφυγή στον Αρειο Πάγο για το αν υπάρχουν ή όχι τα χρήματα

Ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής κατέθεσε χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αίτηση-αναφορά για την απόφαση του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, σχετικά με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των 600 δισ. δολαρίων.

Ο νομικός θέτει υπόψη της κυρίας Δημητρίου την υπ' αριθμόν 67650/13 δικαστική απόφαση και ζητεί τη συνδρομή της προκειμένου να αποκαλυφθεί αν είναι αληθές ότι «ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000!), τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ο κ. Πανταζής με την αίτηση-αναφορά του ζητεί να μελετήσει τη δικαστική απόφαση και να ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου για την εξαφάνισή της. Στην αίτηση του δικηγόρου επισυνάπτονται δημοσιεύματα (κυρίως διαδικτυακά), τα οποία αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση, καλώντας την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να την αναζητήσει και να διαπιστώσει «το παράλογο και αντίθετο στους κανόνες της κοινής λογικής συμπέρασμα» ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει πράγματι αυτό το ποσό. Παράλληλα, ο δικηγόρος επικαλείται δημοσίευμα του 2013, το οποίο παρουσιάζει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ερεύνησε το ζήτημα έπειτα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και απάντησε ότι τα χρεόγραφα που επικαλείται ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι έγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα