Ρουμάνος ύποπτος για τον φόνο της Βουλγάρας δημοσιογράφου

ΚΟΣΜΟΣΡουμάνος ύποπτος για τον φόνο της Βουλγάρας δημοσιογράφουΤετάρτη, Οκτώβριος 10, 2018 - 19:38

❱❱ Στα χέρια της βουλγαρικής αστυνομίας βρίσκεται ένας Ρουμάνος υπήκοος, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα (φωτό).

«Εχουμε θέσει υπό κράτηση ένα άτομο, το άλλοθι του οποίου ελέγχουμε, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποιον ύποπτο» δήλωσε ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Ρούσε.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κρατούμενος έχει διαβατήριο Μολδαβίας.
Η 30χρονη Βικτόρια

Μαρίνοβα, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο, σε πάρκο κοντά στον Δούναβη.

Ψάχνουν το κίνητρο

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν το κίνητρο του φόνου, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με την εκπομπή της Μαρίνοβα, η οποία ερευνούσε ισχυρισμούς για διαφθορά που ενέπλεκαν επιχειρηματίες και αιρετούς.

Μετά την προβολή της, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα σε βάρος κατασκευαστικής εταιρίας, που φέρεται ότι έκανε λανθασμένη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι δεν ήταν αυτό το κίνητρο της δολοφονίας της.

Ο φόνος της Μαρίνοβα προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη, όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να δηλώνει ότι η Κομισιόν περιμένει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα