Στα... βαμπίρ το μυστικό της παντοτινής νιότης!

13:40 6/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΥΓΕΙΑΣτα... βαμπίρ το μυστικό της παντοτινής νιότης!Τρίτη, Μάιος 6, 2014 - 13:32

Ο κόμης Δράκουλας ήθελε αγνές νεαρές, τις οποίες δάγκωνε στον λαιμό. Σε σύγχρονες σειρές, όπως το «Vampires», η υπόθεση αλλάζει, η δαγκωματιά όμως μένει ίδια. Οσο για το αποτέλεσμα, παραμένει κι αυτό το ίδιο: είναι η αιώνια ζωή και νεότητα. Τα βαμπίρ ξέρουν πώς να μη γερνούν. Σήμερα η επιστήμη πιστεύει πως τα βαμπίρ κάτι ήξεραν. Τρεις διαφορετικές έρευνες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή το νεανικό αίμα μπορεί όχι απλώς να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και να τον γυρίσει προς τα πίσω.

Σύμφωνα με ομάδα

ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, ενέσιμες δόσεις πλάσματος, αίματος δηλαδή χωρίς τα κύτταρά του, το οποίο προερχόταν από νεαρά πειραματόζωα, ήταν αρκετές για να ξανανιώσουν ποντίκια μέσης ή τρίτης ηλικίας. Τα ποντίκια που μεταγγίστηκαν με το νεανικό αίμα παρουσίασαν βελτίωση κατά 50% σε τεστ μάθησης και μνήμης.

Στη μάχη κατά της γήρανσης «όπλο» δεν είναι μόνο το αίμα, αλλά και μια πρωτεΐνη-ελιξίριο νεότητας. Οι δοκιμές σε πειραματόζωα πέτυχαν, οπότε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα ξεκινήσουν κλινικές έρευνες σε ανθρώπους για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο άνθρωπος κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο.

Οπως λένε οι ερευνητές, αν καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο τους, φάρμακα και καλλυντικά δεν θα έχουν πια καμία αξία. Σοβαρές ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, η άνοια και το Αλτσχάιμερ, δεν θα εμφανίζονται καν ή, ακόμα κι αν εμφανίζονται, θα θεραπεύονται με ένα και μοναδικό «φάρμακο» που θα φέρνει πίσω τη νιότη.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η μεταδιδακτορική Ελληνίδα μοριακή βιολόγος Λήδα Κατσιμπάρδη, ανακάλυψαν ότι μία πρωτεΐνη, που πέρυσι είχε αποδειχτεί ότι ανανεώνει την καρδιά γέρικων ποντικιών, έχει ανάλογη επίδραση στον εγκέφαλο και στους σκελετικούς μυς των πειραματόζωων. Η GDF11, όπως ονομάζεται, πρόκειται να δοκιμαστεί πρώτη φορά σε ανθρώπους μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα