Τα 91 έφτασαν τα θυματα και ακόμα 25 αγνοούνται

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα 91 έφτασαν τα θυματα και ακόμα 25 αγνοούνταιΔευτέρα, Ιούλιος 30, 2018 - 14:12

❱❱ Δεν έχει τέλος η εθνική τραγωδία που χτύπησε την Ελλάδα με τη φονική πυρκαγιά, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε ήδη στους 91.

Μόλις χθες το βράδυ, ύστερα από έξι ολόκληρα μερόνυχτα, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών, των αγνοουμένων και των αταυτοποίητων σορών.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, 25 άτομα αγνοούνται, 59 έχουν ήδη αναγνωριστεί, είτε μέσω

συγγενών είτε μέσω DNA, ενώ 28 σοροί παραμένουν αταυτοποίητες. Παράλληλα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, κατέληξαν τέσσερα άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής. Σε νοσηλεία παραμένουν επίσης περισσότεροι από 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά.

Αναγνώριση

Η διαδικασία ταυτοποίησης συναντά αρκετές δυσκολίες, καθώς κάποια από τα θύματα είναι αδύνατον να αναγνωριστούν γιατί έχουν απανθρακωθεί. Ακόμα και η λήψη γενετικού υλικού δεν είναι εύκολη, καθώς κάποιοι νεκροί βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι, με αποτέλεσμα τα δείγματα να προέρχονται από δύο ή και περισσότερα άτομα.



Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί πολίτες που δεν είχαν επαφή με δικούς τους μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας τούς δήλωσαν ως αγνοουμένους. Στη συνέχεια πολλοί αγνοούμενοι εμφανίστηκαν, όμως δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ότι είχαν βρεθεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αναζήτησή τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα