Τα αποκαΐδια αποκάλυψαν την τραγωδία

COVER STORYΤα αποκαΐδια αποκάλυψαν την τραγωδίαΠέμπτη, Σεπτέμβριος 24, 2015 - 17:52

Ζευγάρι εγκλωβισμένο στον κόσμο των ναρκωτικών κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα όπου έμενε χωρίς ρεύμα

Μια καταστροφική πυρκαγιά σε διαμέρισμα, που έγινε η αιτία να βρει με φρικτό τρόπο τον θάνατο ένα ζευγάρι χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έφερε στο φως το δράμα μιας ζωής γεμάτης

τρικυμίες και ναυάγια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Η διπλή τραγωδία αποκαλύφθηκε μετά την κατάσβεση της φωτιάς που έκανε στάχτη το ρετιρέ του έβδομου ορόφου στην πολυκατοικία της οδού Ιωνος Δραγούμη 56, στην καρδιά της πόλης. Σε ένα από τα δωμάτια βρέθηκε νεκρός ένας 40χρονος τοξικομανής και στο διπλανό οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρή την 35χρονη φίλη του, που επίσης ήταν «χαμένη» στον κόσμο των ναρκωτικών. Από τη στάση που βρέθηκαν τα πτώματα φαίνεται ότι είχαν προσπαθήσει να ανοίξουν τις πόρτες για να σωθούν από τις φλόγες. Ομως οι αναθυμιάσεις δημιούργησαν μέσα στο σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν και ως αποθήκη, ένα θανατηφόρο κοκτέιλ, με αποτέλεσμα να «σβήσουν» από ασφυξία μέσα στον πυκνό καπνό.

Το δραματικό φινάλε για το άτυχο ζευγάρι αποκάλυψε μία ακόμη πιο τραγική ιστορία. Οι δυο τους έμεναν στο διαμέρισμα που τους είχε παραχωρήσει η γιαγιά του άνδρα. Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κομμένο και ζούσαν με κεριά και γκαζάκια. Σαν από θαύμα σώθηκε ο 12χρονος γιος του 40χρονου, που όταν το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες ήταν στη γιαγιά του! Η μητέρα του άνδρα ήταν αυτή που αναλάμβανε κατά καιρούς τη φροντίδα του μικρού, καθώς η σύζυγος του θύματος (και μητέρα του 12χρονου) είχε πεθάνει πριν από οκτώ χρόνια από ναρκωτικά, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή της!

Τα χτυπήματα της μοίρας στον 40χρονο δεν σταμάτησαν εκεί: πριν από περίπου έναν χρόνο έχασε και τον πατέρα του, όταν η βάρκα του χτυπήθηκε από κεραυνό στα ανοιχτά της θάλασσας του Νέου Μαρμαρά, στη Χαλκιδική! Οι γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν ότι οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους κάνει τακτικά συστάσεις. Οσοι τους γνώριζαν περιγράφουν τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν, καθώς προτιμούσαν να μένουν στο περιθώριο και δεν δέχονταν βοήθεια, αν και τους την πρόσφεραν. «Τα παιδιά έκαναν χρήση ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια. Συνέχεια μάλωναν. Στην πολυκατοικία προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε, αλλά δεν άκουγαν» ανέφερε ένας ένοικος, που είναι συγκλονισμένος από το τραγικό τέλος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα