ΠΟΕΣΥ: «Η ναζιστική βία δεν τρομάζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση»

Tweet

Τις σημερινές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον φωτορεπόρτερ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ που απαιτεί από τον υπ.Δημόσιας Τάξης να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου από τους χρυσαυγίτες τραμπούκους. Τα επεισόδια καταδικάζει και η Ένωση Φωτορεπόρτερ.

«Τις νέες, σημερινές, τραμπούκικες και απρόκλητες

επιθέσεις νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής σε φωτορεπόρτερ, κατά τη μεταγωγή του επικεφαλής της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου στο Εφετείο για ανάκριση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο συναδέλφων», καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών

«Η Ομοσπονδία απαιτεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου από τους Χρυσαυγίτες τραμπούκους και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να τους τρομάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες αποκαλύπτουν την εγκληματική νοοτροπία και δράση των συγκεκριμένων προσώπων», τονίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, όταν περίπου 150 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο, διαπληκτίστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και επιτέθηκαν σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Τα μέλη της Χ.Α. επιχείρησαν να πλησιάσουν την αστυνομική κλούβα που μετέφερε τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Καταγγελία του Μάριου Λώλου για την επίθεση

Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Ελλάδος, υπογράμμισε πως η καταγγελία έχει δύο αποδέκτες. «Πρώτον είναι δολοφονικό χτύπημα να βρίσκεται κάτω συνάδελφος και να τρώει κλωτσιά στο κεφάλι. Δεύτερον η αστυνομία όταν είναι παρούσα πρέπει να δρα. Για αυτό και θα ζητήσουμε συνάντηση από τον υπουργό Προσταίας του Πολίτη».

Πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφων, που φωτογράφιζαν με κανόνες δεοντολογίας χωρίς να τραβάνε πρόσωπα, τόνισε.

«Ο ένας συνάδελφος δέχθηκε επίθεση με μπουνιά και έπεσε κάτω. Ο επόμενος που πέρασε του έριξε κλωτσιά με μπότα και εἰναι τώρα στο νοσοκομείο. Η άλλη συνάδελφος που χτυπήθηκε ήταν εγχειρισμένη και τώρα βρίσκεται στο σπίτι της διπλωμένη από τον πόνο.

Δεν υπήρχαν πολίτες στο σημείο. Δεν είχαν δουλειά εκεί. Ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και χτύπησαν συναδέλφους ενώ η αστυνομία κοιτούσε. Η επίθεση κατά των συναδέλφων έγινε μετάτις πέτρες που έπεσαν και το περιστατικό. Η αστυνομία δεν άκανε τίποτα. Οι συνάδελφοι δάρθηκαν μπροστά στα μάτια αστυνομικών».

efsyn.gr

Tags: ΠΟΕΣΥΜάριος Λώλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα