Ψήφισμα της Γ.Σ. των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)

info@apf.gr   www.apf.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)

aplf@otenet.gr   www.aplf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
apelf@hotmail.com   www.pasykaga.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

info@deutsch.gr  www.deutsch.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας έλαβε χώρα το Σάββατο 20-10-2012 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΠΕΑΕ.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχε μεγάλος αριθμός καθηγητών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας όσον αφορά τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας.

Συζητήθηκαν τα εξής:

Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στερούνται του δικαιώματος διδασκαλίας της ξένης γλώσσας την οποία έχουν επιλέξει να διδαχθούν.

Σε πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρατηρείται το φαινόμενο οι Διευθυντές να πιέζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθήσουν άλλη γλώσσα από αυτήν την οποία έχουν επιλέξει ή και διδαχθεί τη περσινή σχολική χρονιά.

Σημειώθηκαν πλήθος παρατυπιών και παρεκκλίσεων στη δημιουργία τμημάτων γαλλικής και γερμανικής γλώσσας στα Λύκεια της χώρας.

Παρατηρήθηκαν επίσης παρατυπίες και πιέσεις από πλευράς Δ/ντων Εκπ/σης όσον αφορά στον ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα β΄ ξένης γλώσσας με αποτέλεσμα τη δημιουργία υπερμεγεθών τμημάτων στα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.

Τα παραπάνω ευνοούν την όξυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και οι γονείς δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα και αγανακτούν, αφού λόγω των αυξημένων οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών το Δημόσιο σχολείο καλείται, και οφείλει για να επιτελέσει σωστά το ρόλο του και να καλύψει την ανάγκη εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Εκατοντάδες συνάδελφοι ΠΕ05 και ΠΕ07 παραμένουν εγκλωβισμένοι αν και πλεονάζοντες σε περιοχές μακριά από τα σπίτια τους, διότι οι αιτήσεις τους για απόσπαση δεν ικανοποιήθηκαν με προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος. Οι στόχοι για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, απέτυχαν, αφού με τις λανθασμένες του ΥΠΑΙΘΠΑ δεν
Keywords
Τυχαία Θέματα