Το ΣτΕ, ο Κατίδης και η υποκρισία

Το ημερολόγιο «έγραφε» 16 Μαρτίου 2013, όταν με μια χειρονομία ο Γιώργος Κατίδης κατάφερε να προκαλέσει την κοινή γνώμη όσο, κανένας ίσως, Έλληνας αθλητής και, δυστυχώς για τον ίδιο, να καταστρέψει τις προοπτικές για μια αξιόλογη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το στιγμιότυπο που παρατίθεται, μάλλον είναι αχρείαστο, καθώς όλοι θυμούνται τον ναζιστικό χαιρετισμό που του κόστισε την ισόβια αποβολή από την Εθνική Ελλάδος, την αποπομπή του από την ΑΕΚ

και μια «στάμπα» που θα τον ακολουθεί όχι μόνο στην επαγγελματική του καριέρα, αλλά σε όλη τη ζωή.

Τα δε σχόλια που ακολούθησαν από μια μερίδα της κοινής γνώμης (βασισμένα και στην δική του «υπερασπιστική γραμμή» περί άγνοιας) επαναλάμβαναν μονότονα το στερεότυπο για τους «αμόρφωτους αθλητές», που «τρέχουν, κυνηγάνε μια μπάλα, πληρώνονται εκατομμύρια», «που δεν έχουν βγάλει ούτε το σχολείο» κτλ.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και το «μπλόκο» στην φοίτηση αθλητών σε ΑΕ-ΤΕΙ, επανέρχονται αναγκαστικά στη μνήμη τα παραπάνω, ενώ σημειώνεται και η εξής παραδοξολογία: εκτός από τις επικριτικές φωνές, ακολούθησαν και φωνές που επικροτούσαν τη στάση του ΣτΕ, με την επιχειρηματολογία πως δεν μπορεί κάποιος επειδή σημειώνει μια αθλητική επίδοση να φοιτά σε ΑΕΙ, εις βάρος άλλων υποψηφίων.

Οι ίδιες «φωνές» που κραύγαζαν για τους «επικίνδυνα αμόρφωτους» αθλητές, που συνήθως προτείνουν την... θεραπεία του φασισμού και του ρατσισμού με «διάβασμα και ταξίδι», προκρίνουν τον «ακαδημαϊκό αποκλεισμό» των αθλητών... μάλλον για να μπορούν να συνεχίσουν να «πετροβολούν».

Οποία υποκρισία!

Υ.Γ 1 Ας δεχθούμε πως οι αθλητές είναι πρότυπα για τα παιδιά· στη συνέχεια, ας σκεφτούμε τι πρότυπα θέλουμε

Υ.Γ 2 Αν δεν μπορούμε να σκεφτούμε, ας δούμε τι κάνουν οι Αμερικάνοι

ΣΤΕεισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙΓιώργος Κατίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα