ΚΕΠΛΗΝΕΤ: Υπόμνημα προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αξιότιμα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,

Με το παρόν θα θέλαμε να καταθέσουμε τις σκέψεις μας και να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις επιπτώσεις που θεωρούμε ότι συνεπάγεται η κατάργηση της ενιαίας υποστηρικτικής δομής των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (KΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) των Δ/νσεων Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 14. του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης

της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που πρόκειται να έρθει άμεσα προς ψήφιση εντός της εβδομάδας που διανύουμε.

Το έργο των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ

Τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. αποτελούν μία οργανωτική δομή με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας (με τη μορφή ως κέντρα) ως ένας τοπικός, αποκεντρωμένος και ενιαίος φορέας εφαρμογής και υποστήριξης της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας. Κύριος σκοπός τους είναι “η στήριξη της διδασκαλίας και της εφαρμογής της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών και η τεχνική στήριξη του εξοπλισμού των εργαστηρίων πληροφορικής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.” Στο πλαίσιο αυτό καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους τα στελέχη των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. παρέχουν αδιάλειπτα σημαντική επιμορφωτική δράση και τεχνική υποστήριξη προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης τους συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του κόστους υποστήριξης,

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό δυναμικό των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (υπεύθυνοι και τεχνικοί υπεύθυνοι, εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κλάδου ΠΕ-86, πρώην κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20), επιλέγεται μετά από κρίσεις από τα κατά τόπους Α.ΠΥ.Σ.Δ.Ε των Περιφερειακών Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και διαθέτει υψηλό δείκτη επιστημονικής και εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και σημαντική εμπειρία στην τεχνική στήριξη των σχολικών μονάδων. Με βάση τα πεπραγμένα, όπως αυτά προκύπτουν και από τις ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις των υπευθύνων ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ., τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. με ποικίλες δράσεις (επιμόρφωσης, ενημέρωσης, τεχνικής στήριξης) σε συνεργασία και με άλλους φορείς (πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα, εποπτευόμενους φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχολικούς συμβούλους κ.α.) έχουν συμβάλλει στην υλοποίηση και την εποπτεία κεντρικών στρατηγικών αποφάσεων για σχεδιαστικές παρεμβάσεις στις υποδομές Τ.Π.Ε., για την ένταξη της Πληροφορικής, αλλά και του ψηφιακού εγγραμματισμού ευρύτερα στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης τους.

Παράλληλα με το έργο τους προς τις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές Υ.Α. για τις αρμοδιότητες των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.:

Φ.Ε.Κ. 28, τεύχος Β, 17/01/2003, Υ.Α. 63641/Γ2,Φ.Ε.Κ. 980, τεύχος Β, 25/07/2006, Υ.Α. 65854/Γ7,Φ.Ε.Κ. 2316, τεύχος Β, 10/08/2012, Υ.Α. 92995/Γ7,

παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη για θέματα πληροφοριακών συστημάτων, δικτύων, ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών προς όλες τις τοπικές διοικητικές μονάδες της εκπαίδευσης διασφαλίζοντας τη συνεχόμενη, ομαλή λειτουργίας τους.

Συνοψίζοντας το έργο που επιτελούν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. μπορεί να διακριθεί κυρίως σε τρεις (3) τομείς:

Επιμορφωτικό-ΣυμβουλευτικόΣυντονιστικό σε επίπεδο νομούΤεχνικό-ΥποστηρικτικόΑναγνώριση του έργου των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Το έργο των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. αναγνωρίζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Απόδειξη είναι η μαζική συμμετοχή μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, διευθυντών σχολικών μονάδων, στελεχών της εκπαίδευσης, φορέων της εκπαίδευσης, μελών Δ.Ε.Π Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) στην δημόσια διαβούλευση για τις νέες δομές στην εκπαίδευση. Στο σχετικό Άρθρο 14 του σχεδίου νόμου που προβλέπει την κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως αυτόνομων δομών, υποβλήθηκαν 1087 σχόλια, υπέρ της μη κατάργησης των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Το ακριβές περιεχόμενο των σχολίων αυτών μπορεί να δει κανείς στην διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypepth/?p=3859#comments .

Χαρακτηριστικά παραθέτουμε τη δήλωση Πανεπιστημιακού Καθηγητή:

“Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όταν ο εξοπλισμός των εργαστηρίων με νέα μηχανήματα και η αντικατάσταση των παλιών συσκευών ήταν αδύνατη, τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. κράτησαν ζωντανά τα εργαστήρια. Πολλές φορές πρότειναν λύσεις ρηξικέλευθες, ευρηματικές, πάμφθηνες και αποτελεσματικές, λύσεις που «ξαναζωντάνεψαν» τα σχολικά εργαστήρια αντικαθιστώντας, για παράδειγμα, λειτουργικά συστήματα με σύγχρονα συστήματα που δεν έχουν κόστος (περίπτωση Ubuntu κ.ά.). Σε πολλές άλλες στηρίξαν τοπικά πρωτοβουλίες προς νέες κατευθύνσεις μέσα στη σχολική μονάδα, όπως χρήσεις ρομποτικών κατασκευών, κατασκευές με Arduino και άλλα. Σε πολλές περιπτώσεις πάλι, όπου ήταν δυνατόν, στηρίξαν ή διοργάνωσαν επιμορφωτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς (όπως τα Πανεπιστήμια) και θεσμούς (όπως οι Σχολικοί Σύμβουλοι) – πρωτοβουλιακά και πέραν των τυπικών τους καθηκόντων. Το είδαμε στην πράξη σε κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια, στα Συνέδρια Πληροφορικής, σε πολλές ακαδημαϊκές εκδηλώσεις: τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και οι υπεύθυνοι τους έστησαν μικρά ή μεγάλα δίκτυα επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης για θέματα τεχνικά, για θέματα διδασκαλίας και επιμόρφωσης, αθόρυβα και αποτελεσματικά, με δική τους πρωτοβουλία. Στηρίξαν δηλαδή τις ψηφιακές τεχνολογίες στη σχολική μονάδα με όλους τους τρόπους.

Τα στελέχη των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. επιτέλεσαν ένα έργο στο οποίο η Πολιτεία δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί με συνέπεια, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία και οι νέες διδακτικές δυνατότητες που διανοίγονται «τρέχουν» πολύ πιο γρήγορα από τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του κράτους. Το επιτέλεσαν μάλιστα μέσα στην κρίση, ενάντια στην κρίση, ως μια απάντηση στην κρίση.“

Προβλήματα με το νέο οργανόγραμμα που εισάγει το σχέδιο νόμουΚατάργηση των Τεχνικών Υπευθύνων με αποτέλεσμα την περιορισμένη στελέχωση για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και ενημερωτικού-επιμορφωτικού έργου.Μετατροπή του επόμενου Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. σε ρόλο επί της ουσίας τεχνικής υποστήριξης της διοίκησης και διεκπεραίωσης γραφειοκρατικών διαδικασιών υπό το διοικητικό Προϊστάμενο του νεοσύστατου τμήματος Πληροφορικής. Σε συνδυασμό με την κατάργηση των τεχνικών υπευθύνων, ο υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. θα είναι το μοναδικό άτομο σε επίπεδο Δ/νσης που θα ασχολείται πραγματικά με τα προβλήματα Πληροφορικής και δικτύων των Διοικητικών και Σχολικών Μονάδων, πράγμα αδύνατο με τον καθημερινό φόρτο εργασίας. Το πρόβλημα είναι εντονότερο αν συνυπολογίζει κανείς και το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο πολλών περιοχών σε συνδυασμό με το σημαντικό πολλαπλό ρόλο του υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ (διοικητικό, συμβουλευτικό, και επιμορφωτικό).Υπάρχουν 14.875 σχολικές μονάδες κατανεμημένες σε 120 διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οπότε σύμφωνα με το σχέδιο νόμου προκύπτει η αναλογία 1 τεχνικός ανά 124 σχολεία.Ο υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα των δομών υποστήριξης είναι το μοναδικό στέλεχος της εκπαίδευσης (με διοικητικό και διδακτικό έργο) που υπάγεται σε διοικητικό Προϊστάμενο, σημείο οξύμωρο τόσο σε σχέση και με τις άλλες αντίστοιχες προτεινόμενες δομές όσο και με την αρμοδιότητα άσκησης επιμορφωτικού έργου.Ο φόρτος εργασίας θα φέρει την έλλειψη χρόνου, με αποτέλεσμα τον περιορισμό οργάνωσης δράσεων όπου τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είχαν κομβικό ρόλο (καινοτόμες δράσεις, εκπαιδευτική ρομποτική, ψηφιακά φεστιβάλ, εκθέσεις ανάδειξης μαθητικών έργων Πληροφορικής, επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής αλλά και όλων των ειδικοτήτων κ.λ.π.), αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των σχολικών μονάδων.Απώλεια έμπειρων στελεχών με τεχνογνωσία και κουλτούρα επιμόρφωσης και αρωγής στο συνάδελφο εκπαιδευτικό.Η κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως μια ενιαία οργανωμένη δομή υποστήριξης για τις σχολικές μονάδες της Πρ/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσπασματική εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση των εξοπλισμών, του τρόπου υποστήριξης, την ανάδειξη βέλτιστων λύσεων και πρακτικών.

Οι προτάσεις μας

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, και λαμβάνοντας υπόψη:

το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.,την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί μέσα από την πολυετή επιτυχημένη λειτουργία τους,το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο πολλών περιοχών,την έμπρακτη ανάπτυξη ποικίλων δράσεων επιμόρφωσης και τεχνικής υποστήριξης των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση με εξεύρεση και εφαρμογή βέλτιστων λύσεων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες για τη διάχυση και αξιοποίηση του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στη διδακτική πρακτική σε ΟΛΑ τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου,τις προτάσεις του σχεδίου για την ανάγκη δημιουργίας νέων δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου,

προτείνουμε:

Τη μη κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., αλλά την αναβάθμισή τους σε μία ενιαία ολοκληρωμένη δομή που να αποτελεί ραχοκοκαλιά υποστήριξης (τεχνικής, επιμορφωτικής και συμβουλευτικής) της εκπαιδευτικής κοινότητας στο ίδιο επίπεδο σύμφωνα με το προτεινόμενο οργανόγραμμα με τα Κ.Ε.Σ.Υ.Τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. στο πνεύμα του αρχικού σκοπού της ίδρυσης τους να λειτουργούν ως Παρατηρητήρια διάχυσης, επιμόρφωσης και υποστήριξης καλών πρακτικών για την ένταξη της Πληροφορικής και την Ψηφιακής Καινοτομίας (π.χ. ρομποτική, Web 2.0 υπηρεσίες) και ευρύτερα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, αναβαθμίζοντας το ρόλο τους.Η στελέχωση να γίνεται με 3ετείς θητείες με έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής κλ. ΠΕ-86 για κάθε ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. για την εύρυθμη λειτουργία του, σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων του και έναν τεχνικό υπεύθυνο εκπαιδευτικό Πληροφορικής κλ. ΠΕ-86, για κάθε τριάντα (30) σχολεία Πρ/θμιας και Δ/θμιας της περιοχής ευθύνης του.Αναγνώριση της πλήρους διοικητικής και διδακτικής υπηρεσίας τους για την κάλυψη θέσεων ευθύνης στελεχών της εκπαίδευσης, τουλάχιστον σε αντιστοιχία με αυτή των τομεαρχών των τομέων Πληροφορικής στα Ε.Κ. ή του υποδιευθυντή σχολικών μονάδων για την διοικητική εμπειρία και των υπευθύνων τομέων Ε.Κ. και των διδασκόντων σε δημόσια Ι.Ε.Κ για τη διδακτική εμπειρία. Αξίζει να τονιστεί ότι η αναγνώριση της διοικητικής και διδακτικής υπηρεσίας προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 3848/2010 (Φ.Ε.Κ. 71 τεύχος Α’, 19/05/2010) και περιγράφεται στη συνέχεια στο άρθρο 5, παρ. 4 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης καθορισμού της λειτουργίας των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ (92995/Γ7/10/08/2012, Φ.Ε.Κ. 2316, τεύχος Β’) και της με Α.Δ.Α Β4Γ99-Ξ70 (93000/Γ7/10-08-2012) προκήρυξης της πλήρωσης της θέσης τους (παράγραφος 4)).Τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ, των αρμοδιοτήτων τους και των κριτηρίων επιλογής τους από σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., επιπροσθέτως των μέχρι στιγμής αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών τους, μεταξύ άλλων μπορούν να λειτουργούν προωθητικά στη χρήση των Τ.Π.Ε. και συγκεκριμένα, δύνανται να:

Ενισχύουν τις δράσεις για την ανάπτυξη συνεργατικών μαθητικών ψηφιακών έργων Πληροφορικής και Τ.Π.Ε μέσα από τη συμμετοχή τους στην οργάνωση αντίστοιχων Μαθητικών Δημιουργικών Φεστιβάλ και Εκθέσεων συνδέοντας τη τοπική κοινωνία με τη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα.Συνεργάζονται στενά με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης υποδομών και υπηρεσιών με σκοπό την δημιουργία ενός οικοσυστήματος δράσεων και λειτουργιών που θα εξυπηρετεί τόσο στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας όσο και στον εμπλουτισμό της λειτουργίας των εμπλεκομένων.Συνεργάζονται με φορείς αναπτυξιακούς και φορείς της εκπαίδευσης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ευρωπαϊκά ή και εθνικά προγράμματα σε επίπεδο Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.Προωθούν και υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως επιμόρφωση ακολουθώντας το μεικτό μοντέλο επιμόρφωση, όχι μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα.Παρέχουν πληροφορίες, ενημέρωση και υποστήριξη, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και την ανάδειξη καλών πρακτικών.Υποστηρίζουν την εισαγωγή του ανοικτού ελεύθερου περιεχομένου και λογισμικού στην εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού που διαθέτουν οι σχολικές μονάδες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και δημιουργούν ένα δυναμικό πεδίο ανάπτυξης και εξέλιξης που θα τροφοδοτεί και θα ανανεώνει το υπάρχον λογισμικό.Αναπτύσουν δίκτυα υποστήριξης μεταξύ των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για την απαραίτητη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αποτελεσματική εφαρμογή βέλτιστων λύσεων.Συνοψίζοντας

Μέχρι και σήμερα ο κύριος ρόλος των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είναι η στήριξη της διδασκαλίας και της εφαρμογής της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών και η τεχνική στήριξη του εξοπλισμού των εργαστηρίων πληροφορικής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα υπολογιστών στα σχολικά εργαστήρια είναι για τα μαθήματα Πληροφορικής απαραίτητα διδακτικά εργαλεία και χωρίς αυτά δεν νοείται η διδασκαλία μαθημάτων Πληροφορικής. Πέρα όμως από τα σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής, στον 21ο αιώνα η υποστήριξη των εκπαιδευτικών εργαλείων Πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στο δημόσιο ελληνικό σχολείο είναι αναγκαία για την ανάλογη διάχυση και αξιοποίηση τους στην τάξη για ΟΛΑ τα γνωστικά αντικείμενα με στόχο τον διευρυμένο ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών μας, την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Η ανάδειξη καλών πρακτικών αξιοποίησης των Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής, η ανάδειξη βέλτιστων τεχνικών λύσεων με χαμηλό κόστος, η ανάπτυξη επιμορφωτικών δράσεων με τεχνικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα για την τόνωση της αυτοπεποίθησης των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης υπολογιστικών μηχανών είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας βαθύτερης κουλτούρας και την ανάπτυξη θετικών στάσεων για την αξιοποίηση των υποδομών, των εξοπλισμών και του ψηφιακού περιεχομένου από τους εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου ο διττός ρόλος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως μία αυτόνομη-ενιαία δομή, κοντά στον εκπαιδευτικό από άποψη απόστασης, με ρόλο τεχνικής υποστήριξης, αλλά κυρίως με στοχευόμενο επιμορφωτικό-ενημερωτικό έργο προς τους εκπαιδευτικούς είναι πολύ σημαντικός για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σύμφωνα και με το βασικό σκοπό που περιγράφεται στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. κατάλληλα στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κλάδου ΠΕ-86, με έναν υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και τεχνικούς υπεύθυνους, σε συνεργασία με τις άλλες δομές υποστήριξης και φορείς της εκπαίδευσης, μπορούν με τον ιδιαίτερο και διακριτό ρόλο τους όπως το έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, να υποστηρίξουν την εισαγωγή καινοτομιών στην εκπαιδευτική διαδικασία όσον αφορά στην Πληροφορική και τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία Τ.Π.Ε. για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το δημόσιο ελληνικό σχολείο στην σύγχρονη Ψηφιακή Κοινωνία της Πληροφορίας.

Υπογράφοντες (κατά αλφαβητική σειρά)

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΛΕΙΑΣΑΛΑΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΦΩΤΕΙΝΗ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΛΕΙΑΣΑΜΠΑΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ’ ΑΘΗΝΑΣΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Γ’ ΑΘΗΝΑΣΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Γ ΑΘΗΝΑΣΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣΑΥΔΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΡΤΑΣΒΑΓΕΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ’ ΑΘΗΝΑΣΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΒΕΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑΒΕΡΒΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΒΕΡΥΚΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΕΥΚΑΔΑΣΒΙΝΑΤΣΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑΓΑΪΔΑΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΡΕΘΥΜΝΟΥΓΕΩΡΓΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΚΩΝΙΑΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΓΙΑΚΟΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣΓΙΔΑΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣΓΚΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣΔΑΓΚΛΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΧΑΪΑΣΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΔΡΟΥΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΛΕΙΑΣΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΖΑΡΑΦΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΓΡΕΒΕΝΩΝΖΗΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΙΕΡΙΑΣΘΕΜΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΘΩΜΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΖΑΚΥΝΘΟΥΚΑΝΑΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΚΑΤΣΙΡΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΙΛΚΙΣΚΕΡΚΙΡΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΚΟΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΙΕΡΙΑΣΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣΚΩΣΤΑΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΛΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΥΚΛΑΔΩΝΛΕΩΝ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΛΙΑΣΚΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Α’ ΑΘΗΝΑΣΛΙΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΜΑΒΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΜΑΛΑΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β’ ΑΘΗΝΑΣΜΑΝΔΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣΜΑΡΜΟΡΚΟΣ ΗΛΙΑΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝΜΕΝΟΥΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΜΟΥΣΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΜΠΑΘΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΜΠΟΙΔΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝΜΠΟΝΤΙΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΤΡΙΚΑΛΩΝΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΚΩΝΙΑΣΜΠΟΥΝΟΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΟΖΑΝΗΣΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΧΑΪΑΣΝΤΑΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΝΤΑΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΧΑΪΑΣΝΤΑΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΡΟΔΟΠΗΣΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΣΙΘΙΟΥΠΑΔΑΡΝΙΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΛΛΑΣΠΑΖΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΧΙΟΥΠΑΛΙΕΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΧΑΪΑΣΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΠΑΠΑΔΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΑΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΡΕΘΥΜΝΟΥΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΧΙΟΥΠΑΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΧΝ. ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΠΑΤΡΑΜΑΝΗ ΑΝΘΗ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΥΚΛΑΔΩΝΠΑΥΛΑΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΕΣΒΟΥΠΑΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΙΛΚΙΣΡΑΠΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΡΕΒΕΖΑΣΡΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΦΩΚΙΔΑΣΡΙΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΣΕΡΡΩΝΡΟΥΒΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΤΡΙΚΑΛΩΝΡΟΥΣΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Β’ ΑΘΗΝΑΣΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΡΕΒΕΖΑΣΣΕΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΣΙΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΦΩΚΙΔΑΣΣΙΩΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΟΖΑΝΗΣΣΜΑΡΔΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΣΤΥΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣΤΥΛΠΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΡΟΔΟΠΗΣΤΑΣΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΧΑΪΑΣΤΖΙΜΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΥΚΛΑΔΩΝΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΤΖΙΤΖΙΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Α’ ΑΘΗΝΑΣΤΡΑΠΕΖΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΤΣΑΚΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΤΣΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΞΑΝΘΗΣΦΕΓΓΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΦΛΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Α’ ΑΘΗΝΑΣΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΥΠ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Α’ ΑΘΗΝΑΣΧΟΥΡΠΟΥΛΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Τ.Υ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΛΛΑΣΚΕΠΛΗΝΕΤυπόμνημαΔιαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Keywords
βουλη, σχολεια, δραση, συμμετοχή, http, opengov, νέα, ubuntu, υφιστάμενη, γνώμονα, web, ελπιδα, δημητρα, αικατερινη, μαρια, ηλιασ, γεωργια, αθηνα, ανθη, εμμανουηλ, χριστινα, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, νικος θεμελης, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, θεμα εκθεσης 2012, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, ελενη, εργαλεια, θεμα, πλαισιο, ubuntu, αρθρο, αικατερινη, αξιζει, ανθη, απωλεια, ατομο, γεωργια, δημητρα, γινεται, γνώμονα, διευθυνση, δημοσιο, δηλωση, δικη, δομη, δικτυα, δυναμικο, εκθεσεις, εκπαιδευση, ελλειψη, ελπιδα, εμμανουηλ, ενημερωση, ενιαιος φορεας, τεχνολογια, ιδιο, ηλιασ, υπηρεσιες, εικονα, κατασκευες, λειτουργια, μειωση, μορφη, μαρια, οξυμωρο, οργανογραμμα, πεδιο, περιφερειακο, πληροφορικη, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, ρυθμιση, ρολο, σεμιναρια, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκεψεις, σχεδιο, σχολειο, σχολια, υλοποιηση, υφιστάμενη, φεστιβαλ, χριστινα, ψηφιακη, ψηφιακο, αδυνατο, http, εφαρμογη, εξοπλισμος, εθνικο, web, ιδιαιτερο, opengov, πληροφοριες, τριαντα, θεματα
Τυχαία Θέματα