Lamda: Τα σχέδια της για την ανάπλαση του Ελληνικού

20:31 24/6/2014 - Πηγή: E-Typos
«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αύριο το πρωί» ανέφερε επανειλημμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα σχέδια για την ανάπλαση της έκτασης και οι επιπτώσεις του έργου στην οικονομία και στην κοινωνία.«Τρεις μήνες μετά την ανακήρυξη της Lamda Development από το ΤΑΙΠΕΔ, ως του προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ, ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη
κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η έγκριση του οποίου είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το έργο» τόνισε ο κ. Αθανασίου και επισήμανε ότι αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες. Προσδιόρισε ως πιο πιθανό έτος έναρξης των έργων το 2016, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αύριο.

«Λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό βιογραφικών, από πολλές ειδικότητες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, από τον τομέα μάρκετινγκ και διαφήμισης από δεκάδες άλλες ειδικότητες, από νέους αλλά και καταξιωμένους επιστήμονες» είπε ο κ. Αθανασίου, «αλλά απλά τα αρχειοθετούμε για την ώρα». «Θα δημιουργηθούν με το "καλημέρα" του έργου 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000 και στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Αθανασίου. Επίσης, ο κ. Αθανασίου, ερωτηθείς σχετικά, δεν εξέφρασε ανησυχία -στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αλλαγή- να υπάρξει πρόβλημα στην κύρωση της σύμβασης από το ελληνικό Κοινοβούλιο, που είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα έργα, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι προς όφελος της οικονομίας της χώρας, του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Όπως επισημάνθηκε, κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης και χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα