Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο για τον Ηλία Ηλιάδη

17:42 29/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Πρωταθλητής κόσμου στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ηλιάδης, ο οποίος
στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη τέσσερις νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

«Νοιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι` αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νοιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Νοιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν χειρουργήθηκα πριν από μερικούς μήνες και βρίσκονταν στο πλευρό μου. Τους θέλω κοντά μου και στη συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι τόσο κοντά», τόνισε ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο.

«Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου και εδώ στη Ρωσία έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο είναι γεννημένος: να βρίσκεται στην κορυφή. Τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έμεναν εκτός εκτός ημιτελικών και κάποιοι ακόμη και εκτός μεταλλίων, ο Ηλίας ήταν ασταμάτητος. Είχε έναν στόχο από την στιγμή που πρωτοπάτησε στο τατάμι, τον οποίο και έφερε εις πέρας και μάλιστα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπιασε από τον λαιμό και την αξιοποίησε χαρίζοντας στην Ελλάδα μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εδώ, δούλεψε σκληρά. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε», τόνισε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης.

«Το ελληνικό τζούντο είναι τυχερό που έχει τον Ηλία στις τάξεις του. Εκτός από ένας καλός αθλητής είναι και ένας ξεχωριστός άνθρωπος και του αξίζει πραγματικά ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Είναι στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος θα πρέπει να επενδύσει πάνω του. Τόσο σε αυτόν όσο και στον Νίκο Ηλιάδη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Γιάννη Καφενταράκη.

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο προκρίθηκε στον ημιτελικό χάρη στις νίκες με Ippon επί των Μέρβιν Ροντρίγκεζ (Βενεζουέλα), Σέλιο Ντίας (Πορτογαλία) και με Shido επί του Γκιγιέμ Έλμοντ (Ολλανδία). Στα ημιτελικά νίκησε με Shido τον Ουζμπέκο Σεραλί Γιουράεφ για να φτάσει σε μία εντυπωσιακή νίκη με Ippon επί του Ούγγρου Κρίστιαν Τοτ περίπου δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, πλέον βρίσκεται στην 5η θέση στην λίστα των πολυμεταλλιούχων ανδρών σε παγκόσμια πρωταθλήματα και φλερτάρει με την πρώτη θέση την οποία κατέχουν οι Τεντί Ρινέ (Γαλλία), Ναόγια Ογκάβα (Ιαπωνία), Ρόμπερτ Βαν Ντε Βάλε (Βέλγιο) και Αλεξάντερ Μιχαίλιν (Ρωσία) που έχουν από επτά μετάλλια έκαστος. Επιπλέον κατέχει την 12η θέση (από την 16η που βρισκόταν μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013) ανάμεσα σε όσους τζουντόκα (άνδρες & γυναίκες) έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η λίστα αφορά όλες τις ατομικές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου και της Όπεν.

Αναλυτικά:
ΟΙ ΠΟΛΥΜΕΤΑΛΛΙΟΥΧΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟΚΑ
ΧΡ ΑΣ ΧΑΛΚ ΣΥΝΟΛΟ
1. Τεντί Ρινέ (Γαλλία) 6 1 0 7
2. Ναόγια Ογκάβα (Ιαπωνία) 4 0 3 7
3. Αλεξάντερ Μιχαίλιν (Ρωσία) 3 1 3 7
4. Ρόμπερτ Βαν Ντε Βάλε (Βέλγιο) 0 2 5 7
5. ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 3 2 1 6
6. Σινίτσι Σινοχάρα (Ιαπωνία) 2 1 2 5
7. Ντένις φαν ντερ Γκέεστ (Ολλανδία) 1 1 3 5
8. Γκεόργκι Ζανταράια (Ουκρανία) 1 1 3 5
9. Κλάους Γκλαν (Δυτική Γερμανία) 0 3 2 5

ΟΙ ΠΟΛΥΜΕΤΑΛΛΙΟΥΧΟΙ ΤΖΟΥΝΤΟΚΑ
1. Ινγκριντ Μπεργκμανς (Βέλγιο) 6 4 1 11
2. Βεν Τονγκ (Κίνα) 7 0 1 8
3. Ριόκο Τάνι (Ιαπωνία) 7 0 1 8
4. Τεντί Ρινέ (Γαλλία) 6 1 0 7
5. Ναόγια Ογκάβα (Ιαπωνία) 4 0 3 7
6. Ντριούλις Γκονζάλες (Κούβα) 3 2 2 7
7. Αλεξάντερ Μιχαίλιν (Ρωσία) 3 1 3 7
8. Καρίνα Μπράιαντ (Μ. Βρετανία) 0 5 2 7
9. Ρόμπερτ Βαν Ντε Βάλε (Βέλγιο) 0 2 5 7
10.Γκάο Φενγκλιάν (Κίνα) 4 1 1 6
11.Σουν Χούι Κίε (Β. Κορέα) 4 1 1 6
12.ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 3 2 1 6
13.Μπάρμπαρα Κλάμπεν (Δυτ. Γερμανία) 1 2 3 6
14.Μάκι Τσουκάντα (Ιαπωνία) 1 2 3 6

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Ηλίας Ηλιάδης
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 10 Νοεμβρίου 1986
ΤΟΠΟΣ: Γεωργία (Αχμέντα)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Φίλιππος Αμυνταίου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Αξιωματικός Στρατού Ξηράς
ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: Mr. Ippon
ΜΕΤΑΛΛΙΑ
ΧΡ ΑΣ ΧΑΛΚ
Ολυμπιακοί Αγώνες 1 - 1
Παγκόσμια Πρωταθλήματα 3 2 1
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 2 - 1
Μάστερς/Γκραν Σλαμ/Γκραν Πρι 4 3 1
Παγκόσμια Κύπελλα 6 4 6
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U23 2 - -
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U20 - - 1
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U17 1 - -

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ
- 10 Νοεμβρίου 1986 : Ο Ηλίας έρχεται στον κόσμο, στην πόλη Αχμέτα της Γεωργίας.
- 30 Ιουνίου 2002 : Κατακτά το πρώτο μετάλλιό του (σ.σ. χρυσό), στο Ευρωπαϊκό U17 στο Γκιορ της Ουγγαρίας στα -73κ.
- 15 Μαΐου 2004 : Γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών.
- 17 Αυγούστου 2004 : «Απογειώνει» το ελληνικό τζούντο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στα -81κ.
- 3 Δεκεμβρίου 2004 : Αναδεικνύεται κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης από την EJU.
- 24 Ιουνίου 2005 : Είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία.
- 22 Αυγούστου 2005 : Η σύζυγός του, Λία, φέρνει στον κόσμο το πρώτο παιδί τους, τη Μαρία.
- 9 Σεπτεμβρίου 2005 : Κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών στο Κάιρο στην κατηγορία των -90κ.
- 22 Νοεμβρίου 2005 : Ορκίζεται υπολοχαγός τεθωρακισμένων στο στρατό ξηράς, με αφορμή την κατάκτηση του Ολυμπιακού μεταλλίου.
- 27 Αυγούστου 2006 : Στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
- 6 Μαΐου 2007 : To χαμογελαστό παιδί του ελληνικού τζούντο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A της Μόσχας, κατακτά τον τίτλο του Mr. Ιppon, προσφώνηση που τον ακολουθεί από τότε σε κάθε βήμα του.
- 15 Σεπτεμβρίου 2007 : Για δεύτερη φορά αναδεικνύεται «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
- 7 Δεκεμβρίου 2007 : Και οι Ιάπωνες υποκλίνονται στο ταλέντο του, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Jigoro Kano.
- 8 Αυγούστου 2008: Μπαίνει πρώτος στη «Φωλιά του Πουλιού» ως σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
- 24 Απριλίου 2009 : Φτάνει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιέννης.
- 5 Ιουλίου 2009: Κατακτά για δεύτερη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, διάκριση ιδιαίτερα σημαντική, αφού ήταν η πρώτη μετά από πολύμηνη απουσία λόγω προβλημάτων υγείας.
- 10 Σεπτεμβρίου 2010: Για πρώτη φορά στην καριέρα του φτάνει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα με δύο νίκες επί αθλητών της Ιαπωνίας.
- 28 Νοεμβρίου 2010: Αναδεικνύεται από την EJU κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2004.
- 23 Απριλίου 2011: Κατακτά το δεύτερο χρυσό Ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας του, στην κατηγορία των ανδρών, στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.
- 26 Αυγούστου 2011: Κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο της καριέρας του, στη διοργάνωση του Παρισιού.
- Νοέμβριος 2011: Έρχεται στον κόσμο ο διάδοχος του Ηλία Ηλιάδης, ο βάρους περίπου πέντε κιλών, Ηρακλής.
- Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2011: Πάλεψε 32 φορές, νικώντας τις 27, καταγράφοντας ένα ποσοστό 84,4%, το δεύτερο καλύτερο μετά το 2004 (85,2%)
- 29 Απριλίου 2012: Του απονεμήθηκε από την EJU ο τίτλος της κορυφαίας αθλητικής προσωπικότητας του τζούντο για το 2011.
- 01 Αυγούστου 2012: Φτάνει στην κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στο Λονδίνο στην κατηγορία των -90 κιλών.
- 30 Αυγούστου 2013: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο
- 29 Αυγούστου 2014: Κατακτά το έκτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το τρίτο του χρυσό μετά το Τόκιο και το Παρίσι

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ 2013 (Χάλκινο μετάλλιο, 61 συμμετοχές)
Το πέμπτο μετάλλιο στην καριέρα του Ηλία Ηλιάδη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών ήρθε μετά τη νίκη με Ippon επί του Σουηδού Γιοακίμ Ντβάρμπι στον τελικό των ρεπεσάζ. Μια νίκη εύκολη, σε έναν αγώνα όμως όπου ο Έλληνας τζουντόκα προσπαθούσε να διώξει το φάντασμα του ημιτελικού. Ένα Yuko και τελικά το Ippon 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος τον έφεραν στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης των -90 κιλών, όπως δηλαδή είχε συμβεί και στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου. Τότε τον δρόμο για τον τελικό του τον... έκοψε ο Ρώσος Ντενίσοφ στα προημιτελικά. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν η σειρά του Κουβανού Γκονζάλες να κάνει το ίδιο στον ημιτελικό. Ο Ηλίας Ηλιάδης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την... έφεση στις παρατηρήσεις που παρουσίασε ο αντίπαλός του κατά τη διάρκεια του πενταλέπτου και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο Golden Score. Το Yuko περίπου 47 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της έξτρα περιόδου, έστειλε τον Γκονζάλες στον τελικό και τον Έλληνα τζουντόκα στα ρεπεσάζ και εν τέλει στο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας. Ο Ηλιάδης στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες επί των Ραντλ (Σλοβακία), Έλμοντ (Ολλανδία), Μαμέντοφ (Κιργιζστάν) και Μπάουζα (Λιθουανία).

ΠΑΡΙΣΙ 2011 (Χρυσό μετάλλιο, 67 συμμετοχές)
Ο Ηλιάδης, τα βρήκε... σκούρα μόνο στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Πολωνό Κράβτσικ, τον οποίο τελικά νίκησε με Yuko. Στη φάση των «32», παρουσιάστηκε... ζεστός και έκαμψε με μεγαλύτερη ευκολία την αντίσταση του Αλγερινού Λίες Μπουγιακούμπ.
Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Βρετανού Γουίνστον στη φάση των «32» από τον 23χρονο Μολδαβό Ιβάν Ρεμαρένκο, έκανε ακόμη πιο εύκολη την αποστολή του Ηλιάδη στους «16». Σε ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα, πέτυχε μια άνετη νίκη επί του άπειρου αντιπάλου του, που του «χάρισε» την πρόκριση στον τελικό του προκριματικού γκρουπ. Εκεί τον περίμενε ο Βραζιλιάνος Ούγκο Πεσάνια, με τον οποίο ο Ηλιάδης, έκανε πραγματικό... πάρτι. Ένα Waza-ari και στη συνέχεια ένα πεντακάθαρο Ippon, έφερε τον Έλληνα τζουντόκα στον ημιτελικό.
Ο αγώνας που οδηγούσε στον τελικό, απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι ο καλύτερος κερδίζει πάντα. Και αυτός ήταν ο Ηλιάδης, ο οποίος κατέβαλε τον Ρώσο, Κιρίλ Ντενίσοφ με Ippon, περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.
Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, που αποτελούσε επανάληψη του τελικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, ο Mr. Ippon έδειξε πως ήταν (και παραμένει μακράν) o καλύτερος αθλητής της κατηγορίας. Περισσότερο διαβασμένος, σε σχέση με την αναμέτρηση του 2010, ο Ηλιάδης έφτασε σε μια πιο εύκολη επικράτηση επί του Νταΐκι Νισιγιάμα, κερδίζοντας με Ippon σε 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που το 2010 είχε χρειαστεί η διαδικασία του Golden Score για να βρεθεί στην πρώτη θέση του βάθρου.

ΤΟΚΙΟ 2010 (Χρυσό μετάλλιο, 59 συμμετοχές)
Η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη τον υποχρεώνει να αρχίσει τους αγώνες από τον α` προκριματικό γύρο, κάτι που ωστόσο δεν του προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Επικρατεί με Ippon σε 1:24 του Σέρβου Νίκολα Μιλόσεβιτς. Στα προκριματικά σημειώνει ακόμη τρεις νίκες επί των Μίντια Μπονταβέλι (Γεωργία), Όνο Τακάσι (Ιαπωνία) και Τιάγκο Καμίλο (Βραζιλία). Στα ημιτελικά «εξουδετερώνει» σε δύο λεπτά τον Αζέρο Ελκχάν Μαμαντόφ, ενώ στον τελικό επικρατεί στο Golden Score και του Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάμα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ 2007 (Ασημένιο μετάλλιο, 56 συμμετοχές)
Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και ο Ηλίας Ηλιάδης φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έστω κι αν βρίσκεται αρκετά πίσω στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 15). Αρχίζει τις υποχρεώσεις του στον β` προκριματικό γύρο με νίκη επί του Κινέζου Γιανζχού Χε, ενώ στη συνέχεια πετυχαίνει ακόμη δύο νίκες επί του Ουκρανού Βαλεντίν Γκρεγκόφ και του Αιγύπτιου Χασάμ Μεσμπάχ. Στα ημιτελικά δείχνει τα... δόντια του απέναντι στον αθλητή των τεσσάρων Ολυμπιακών περγαμηνών (σ.σ. ένα χρόνο αργότερα του στέρησε το μετάλλιο στο Πεκίνο), τον Ολλανδό Μαρκ Χουίζινγκα, όμως στον τελικό απέναντι στον Γεωργιανό Ιρακλί Τσιρεκίτζε γνωρίζει την ήττα στο Golden Score, μένοντας δεύτερος.

ΚΑΪΡΟ 2005 (Ασημένιο μετάλλιο, 41 συμμετοχές)
Με τον τίτλο του μικρότερου σε ηλικία «χρυσού» Ολυμπιονίκη στην Ιστορία των Αγώνων, από τη διοργάνωση της Αθήνας ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ηλίας Ηλιάδης έχει ως μοναδική προσδοκία την πρώτη θέση στη διοργάνωση. Ως Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε επικεφαλής του α` προκριματικού ομίλου, όπου σημείωσε τέσσερις νίκες και συγκεκριμένα επί των Ρενάτο Μοραΐς (Πορτογαλία), Τόμας Μπεκ (Δανία), Νταβίντ Αλαρζά (Ισπανία) και Κασαμπί Ταόφ (Ρωσία). Προκρίνεται στον τελικό μετά τη νίκη επί του Λευκορώσου Αντρέι Καζουσιονάκ, όμως περιορίζεται στο ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από τον Ιάπωνα Χιρόσι Ιζούμι.



Keywords
ηλιαδης, τζουντο, ηλιαδη, ριο ντε τζανειρο, ριο 2016, ολυμπιακοί αγώνες, δις, ρωσία, ελλαδα, γαλλια, ιαπωνια, βαν, ηλιασ, κορεα, ιουνίου, ουγγαρια, μαΐου, αθηνα, eju, ολυμπιακος, super, ηρακλης, golden, σλοβακία, παρισι, τοκιο, ριο, μπεκ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, στρατος, Μις φαν ντερ ρόε, τελος του κοσμου, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, εξτρα, ρωσία, βημα, δουλεια, ηττα, ιβαν, καριερα, λονδινο, αγωνες, αξιζει, ανθρωπος, απλα, αφορμη, βρισκεται, γεωργια, γινεται, δευτερο, δηλωση, δειχνει, δις, δοντια, δωσει, ευκαιρια, εξι, επτα, ερχεται, ιδια, ιδιο, ηλιασ, ηλικια, ιανουάριος, κυπελλο, λογια, μαΐου, μηνες, μαρια, μυαλο, νικη, νικο, νοεμβριος, νομιζα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικο, παιδι, παρισι, πολιτεια, ριο, ριο ντε τζανειρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, τοκιο, τριτη, τιτλος, φτανει, φορα, χαρα, αγωνας, super, βαν, eju, golden, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, μπεκ, οπως τοτε, ουγκο, ουρανια, τυχερο, υγειας
Τυχαία Θέματα