Έτοιμος για εκλογές ο Σαμαράς – Έριξε το γάντι σε Βενιζέλο – Κουβέλη

23:14 16/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος για άμεση προσφυγή σε εκλογές με δίλημμα «ναι ή όχι στο κίνημα των μεταρρυθμίσεων», εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας το γάντι σε Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι απειλούν με απόσυρση της εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση, αν δεν αποφασίσει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

με το κανονικό πρόγραμμά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 24 ώρες πριν από την καθοριστική συνάντησή τους είπε για τους εταίρους του, μιλώντας στο Ναύπλιο, «κάποιοι νομίζουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών». Και δεν έμεινε εκεί.

Διεμήνυσε πως θα επιρρίψει σε εκείνους την ευθύνη για τις πρόωρες κάλπες.

«Το πραγματικό δίλημμα -είπε- «είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων, όχι ποιος θα χρεωθεί το δίλημμα των εκλογών. Όποιος το κάνει θα μετανιώσει, διότι θα χρεωθεί την αστάθεια και θα πάρει το βάρος της διακοπής χρηματοδότησης της χώρας. Ας προσέξουν. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και το κίνημα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται».

Τα λόγια του δε σηκώνουν δεύτερη ανάγνωση. Αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με την πρότασή του να επαναλειτουργήσει η κρατική Ραδιοτηλεόραση με πρόσληψη περίπου 200 συμβασιούχων, έως ότου επανιδρυθεί σε νέα βάση, μόνη διέξοδος θα είναι οι εκλογές, την ευθύνη των οποίων θα προσπαθήσει να τους χρεώσει.

Παρά τα γκάλοπ που εμφανίζουν δυο στους τρεις πολίτες να διαφωνούν με το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο ίδιος δείχνει να πιστεύει πως το μήνυμά του «ρίχνω το κάστρο των βολεμένων και των κυκλωμάτων» θα περάσει στην κοινή γνώμη και προς τούτο προαναγγέλλει αποκαλύψεις από τη Δικαιοσύνη για τεράστια σκάνδαλα με προμήθειες, εξωτερικές παραγωγές και πλασματικές υπερωρίες στην κρατική Ραδιοτηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα