Κουβέλης: Ο Σαμαράς αυθαιρετούσε, ο Βενιζέλος έκανε επικοινωνιακά παιχνίδια

01:23 30/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Με βολές τόσο εναντίον του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Βαγγέλη Βενιζέλου συνδύασε ο Φώτης Κουβέλης την επιχειρηματολογία του για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, στην ομιλία του προς τα μέλη της κεντρικής της επιτροπής.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για

μονοκομματική αυθαιρεσία και στροφή προς το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για αιφνίδια μεταστροφή στην άποψή του για την ΕΡΤ, καθώς και για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Στην πραγματικότητα προσπάθησε να αντιστρέψει την κατηγορία Σαμαρά και Βενιζέλου ότι η δική του άκαμπτη στάση οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο μεν πρωθυπουργός συστηματικά απαξίωνε την αντίθετη άποψη των κυβερνητικών εταίρων του, ο δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κρίσιμη στιγμή τον εγκατέλειψε και ταυτίστηκε με την άποψη Σαμαρά για την ΕΡΤ.

Ο ίδιος φαίνεται να πίστευε ότι ο πρωθυπουργός θα υποχωρούσε για να μη χρεωθεί τις πρόωρες εκλογές, αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επέμεναν στη θέση «πρώτα επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπως ήταν πριν το λουκέτο και μετά αναδιοργάνωσή της».

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποδίδει στον Βενιζέλο την ευθύνη και των διαρροών («προπαγάνδα» την αποκαλεί, μάλιστα) για το ενδεχόμενο να αναλάβουν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι δυο τους.

Όσο για τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ από εδώ και στο εξής, αν περνά δηλαδή στην αντιπολίτευση ή αν σχεδιάζει να έρθει σε προγραμματική συμφωνία με τον Σύριζα, προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερος -αν και, υπό τις παρούσες συνθήκες, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.

«Η Δημοκρατική Αριστερά ήταν και παραμένει κυβερνώσα Αριστερά. Κυβερνώσα και όχι απαραιτήτως κυβερνητική», είπε, και πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν πως η ΔΗΜΑΡ θα κρυφτεί, θα αποχωρήσει από τις ευθύνες και θα περιοριστεί σε ρόλους δευτερεύοντες, πλανώνται πλάνη οικτρά. Δεν θα περιμένουμε στη γωνία. Η παρέμβασή μας θα είναι ενεργή».

Και για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η γλώσσα του ήταν απολύτως επικριτική. Ουσιαστικά τον κατέταξε στις δυνάμεις που θέλουν να καταστραφεί η χώρα για να αναλάβουν μετά την προσπάθεια ανοικοδόμησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα