Μάχη Κυριάκου -Βορίδη για την ηγεσία, με μπαλαντέρ τον Μειμαράκη;

14:32 22/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε να ανοίξει αμέσως τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού της ΝΔ, μόλις άκουσε τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποδίδουν την ήττα στις εκλογές, στη συναινετική πολιτική που ακολούθησε προεκλογικά.

Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος σκοπεύει να είναι υποψήφιος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι μάλλον δεν θα είναι, επειδή διαφωνεί με την εκλογή από την κομματική

βάση. Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό.

Ανοιχτά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ο Μάκης Βορίδης. Προς το παρόν απλώς επικροτεί την απόφαση Μειμαράκη να επιταχύνει τις διαδικασίες και περιμένει να δει ποιοι θα δηλώσουν παρόντες στην «κούρσα», πριν πάρει την απόφασή του.

Υποψήφιος φαίνεται πως θα είναι σίγουρα ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί πως έφτασε η δική του στιγμή. Αυτό λογικά αποκλείει την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη (ήταν υποψήφια το 2009 και έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά), αλλά και 38χρονο τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, σημερινό περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Στη μάχη θέλει να μπει και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς στη Β΄Αθηνών, ως εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές ήταν ο πρώτος που τον αμφισβήτησε.

Το ερώτημα είναι ποια στάση θα τηρήσει ο έτερος περιφερειάρχης (της Κεντρικής Μακεδονίας) Απόστολος Τζιτζικώστας, που είναι σαραντάρης -όπως ο κ. Τσίπρας- και εξαιρετικά δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενδιαφέρον εκδήλωσε ήδη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παρότι δεν διαθέτει ουσιαστικά κανένα εσωκομματικό στήριγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα